Pashazadee
Hectopat
Daha fazla
Merhaba dostlar. Emektar sistemime Upgrade için parça arayışına girdim. Aklımda yeni bir ekran kartı ve SSD var şimdilik. Önerebileceğiniz parçalar nelerdir ve ek olarak önerebileceğiniz şeyler var mıdır, varsa yazabilirsiniz.
Şuanki emektarın özellikleri ;
AMD FX X6 6300
HD 7850 2 GB
MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.)
CORSAIR CARBIDE SERİSİ 200R 550W
CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz x2
COOLER MASTER HYPER TX3 EVO işlemci soğutucusu
Toplam bütçe 1500 maksimum.
Bütçeden monitör için de para ayırdım kafama koyduğum monitör bu ;
HP T3M78AA 24es 23.8'' GENİŞ EKRAN IPS LED MONİTÖR
IPS olması benim için sorun değil hard gamer değilim eski monitör de 5ms idi Amacım güzel görüntüyü yakalayıp anın keyfini çıkarabilmek.
Birde beyler Windows 10'a geçmeyi planlıyorum. Key alacağım temiz kurulum ile yüklemeyi düşünüyorum lakin bilgisayarda 300 GB'a yakın steam ve origin kütüphanelerinde oyun var bunları kaybetmeden nasıl temiz kurulum yapabilirim? Desteklerinizi bekliyorum.
Biraz araştırdığım kadarıyla 6300'ın artık eski bir işlemci olduğu ve yeni oyunlarda tam performans sergileyemediği ve ekran kartlarında darboğaz yaptığı bu konuda detaylo bir şekilde beni bilgilendirirseniz sevinirim. Özellikle Recep Ağabey.
Dipnot;
Parçalar Amazon'dan alınacak.
Eğer overclock konusunda yardımcı olursanız daha az masrafla işlemci overclock yapmayı deneyebilirim.
Şuanki emektarın özellikleri ;
AMD FX X6 6300
HD 7850 2 GB
MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.)
CORSAIR CARBIDE SERİSİ 200R 550W
CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz x2
COOLER MASTER HYPER TX3 EVO işlemci soğutucusu
Toplam bütçe 1500 maksimum.
Bütçeden monitör için de para ayırdım kafama koyduğum monitör bu ;
HP T3M78AA 24es 23.8'' GENİŞ EKRAN IPS LED MONİTÖR
IPS olması benim için sorun değil hard gamer değilim eski monitör de 5ms idi Amacım güzel görüntüyü yakalayıp anın keyfini çıkarabilmek.

Birde beyler Windows 10'a geçmeyi planlıyorum. Key alacağım temiz kurulum ile yüklemeyi düşünüyorum lakin bilgisayarda 300 GB'a yakın steam ve origin kütüphanelerinde oyun var bunları kaybetmeden nasıl temiz kurulum yapabilirim? Desteklerinizi bekliyorum.
Biraz araştırdığım kadarıyla 6300'ın artık eski bir işlemci olduğu ve yeni oyunlarda tam performans sergileyemediği ve ekran kartlarında darboğaz yaptığı bu konuda detaylo bir şekilde beni bilgilendirirseniz sevinirim. Özellikle Recep Ağabey.
Dipnot;
Parçalar Amazon'dan alınacak.
Eğer overclock konusunda yardımcı olursanız daha az masrafla işlemci overclock yapmayı deneyebilirim.
Son düzenleyen: Moderatör: