HD 7850 Sistem Upgrade Önerisi

Pashazadee

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Emektar sistemime Upgrade için parça arayışına girdim. Aklımda yeni bir ekran kartı ve SSD var şimdilik. Önerebileceğiniz parçalar nelerdir ve ek olarak önerebileceğiniz şeyler var mıdır, varsa yazabilirsiniz.

Şuanki emektarın özellikleri ;
AMD FX X6 6300
HD 7850 2 GB
MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.)
CORSAIR CARBIDE SERİSİ 200R 550W
CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz x2
COOLER MASTER HYPER TX3 EVO işlemci soğutucusu

Toplam bütçe 1500 maksimum.

Bütçeden monitör için de para ayırdım kafama koyduğum monitör bu ;
HP T3M78AA 24es 23.8'' GENİŞ EKRAN IPS LED MONİTÖR

IPS olması benim için sorun değil hard gamer değilim eski monitör de 5ms idi Amacım güzel görüntüyü yakalayıp anın keyfini çıkarabilmek.
s7.gif

Birde beyler Windows 10'a geçmeyi planlıyorum. Key alacağım temiz kurulum ile yüklemeyi düşünüyorum lakin bilgisayarda 300 GB'a yakın steam ve origin kütüphanelerinde oyun var bunları kaybetmeden nasıl temiz kurulum yapabilirim? Desteklerinizi bekliyorum.

Biraz araştırdığım kadarıyla 6300'ın artık eski bir işlemci olduğu ve yeni oyunlarda tam performans sergileyemediği ve ekran kartlarında darboğaz yaptığı bu konuda detaylo bir şekilde beni bilgilendirirseniz sevinirim. Özellikle Recep Ağabey.

Dipnot;
Parçalar Amazon'dan alınacak.

Eğer overclock konusunda yardımcı olursanız daha az masrafla işlemci overclock yapmayı deneyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İsterse 5bin tl bütcen olsun işlemci düşük kalacağından GPU için belli bir seviyenin üzerine çıkamayacaksın. 1050ti alınabilir; Birkaç test videosu izledim, problem yok gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler yorumun ve konuyu düzenlemen için GTX 1050 Ti ile Rx 460 arasındayım şuan aradaki 20-30 dolar fark için değer mi?
Ya da önerebileceğin başka bişey var mı diğer bileşenleri değiştirmek gibi , fakat değiştirmek şuan için bana pahalıya patlar gibi o yüzden minimum hesap ile büyük değişim peşindeyim ekran kartı ve işlemci overclock yapıldığında elde edeceğim verim için en uygun seçenekleri arıyorum.Bu konuda GTX 1050 Ti nin bana getireceği performans iyi olacak mıdır yoksa daha da ucuza kaçıp HD 7850 yi crossfire mı yapsam?

Şimdilik IPS monitör ile GTX 1050Ti kesin gibi bunların dışında bir de SSD alacağım ; ssd ile gpu yu Amazon'dan yılbaşı indiriminde almayı planlıyorum monitör ise vatanda fiyatı uygun ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Teşekkür ederim önerin için Rx 470 güzel bir gpu performans olarak farkı ortada fakat aklımda darboğaz konusu var eğer 6300 OC ile darboğaz yaşar mı çünkü boş yere 50 dolar fazla vermeye gerek yok.

Monitör için ise gaming monitörler iyi hoş lakin verdiği görüntü gözle görülür derecede kötü eğer cüzdan dolgun değil ise.
Peki bu nasıldı sizce kullanan ya da bilen var m? İstediğim HP modelinin siyah versiyonu neredeyse tasarım açısından da güzel fiyatı da uygun ne diyorsunuz ?
ASUS VX229H 21.5

Yok mu tam olarak yardımcı olacak?

FX-6300 OC yaparsanız RX-470 ile çok az bir darboğaz yaşayabilir fakat çok da bir darboğaz olmaz.
Teşekkürler iyi oldu bunu öğrendiğim ekran kartı şimdilik az bişey darboğaz yapsa bile ileride işlemci değişimi ile GTX1050Ti den daha fazla performans vereceği kesin değil mi?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı