HD 7850 sisteme SSD eklenirse DayZ'de performans artar mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
25
Yaklaşık bir yıl önce bir sistem topladım. Ekran kartım ASUS 7850 1GB, işlemcim AMD FX 6300, anakart M5A97 EVO R2.0, RAM CORSAIR VENGEANCE(LP) DDR3 8GB (2x4GB) ve evet biliyorum RAM yanlış olmuş. İşletim sistemim Windows 7 Home Premium 64-bit (ve evet biliyorum Windows 8 olmalı). 1TB HDD var ama ben bir SSD almak istiyorum. Bu SSD'nin içine Windows ve Steam' i yüklemek istiyorum. Çünkü Steam oyunlarımda DayZ ve Rust gibi Early Acces oyunları bulunuyor ve bu oyunlarda çok fazla FPS sorunları yaşıyorum. DayZ beni canımdan bezdirdi ve evet daha Alpha seviyesinde. Ekran kartı sürücülerimi çok değiştirdim hiçbiri işe yaramıyor. Şu an 14.2 beta kullanıyorum. Bir SSD bu sorunu giderir mi? İyi performans alır mıyım? Eğer cevap hayır ise ne yapmalıyım?

SSD oyunlarda FPS’yi artırmaz. SSD’nin olayı oyunun daha hızlı yüklenmesini, daha hızlı açılmasını, bölüm geçişlerinin daha hızlı olmasını ve oyunun çok daha hızlı save yapmasını sağlamasıdır. Tabi bu durum programlara ve genel olarak işletim sistemine de yansır. Hep Windows 8 kurun diyorum ama neden Windows 8 (hatta 8.1) kurun diyorum? Diyorum çünkü Windows 8.1 UEFI olarak kurulduğunda PC’nin çok daha hızlı açılmasını sağlıyor. Senin sistemindeki FPS sorunun çözmek için ilk önerim eğer yoksa işlemci için 3. Parti bir soğutucu alman. Yani stok soğutucuyu değiştirmen. Son olarak da Windows 8.1’e geçip sürücü sürümünü 14.6 yapman.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…