HD 7850 Sistemi Upgrade Etme

SmDz

Hectopat
Yer
Ankara/Eryaman
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Kolay gelsin. Ben buraya sistemimi yazayım birkaçta sorunum var bunları da yazayım.
(Upgrade edilebilir mi ? Edilebilirse tavsiyeler.)

Processor: AMD Phanom II X6 1075T Turbo 3.1 GHZ
Video Card: SAPPHIRE RADEON HD 7850 DUAL-X OC 2 GB GDDR5 256 BIT
Memory: 4x2 8GB DDR3 1600 MHZ Kingston HyperX
Motherboard: Gigabyte GA-880GMA-UD2H v2
HDD : 500 GB SSD 320 GB HDD
System: Windows 7 64 Bit Ultimate
Monitor: Samsung Syncmaster 226BW 22.6 Inch

Şimdi ben Star Wars battlefront (Favori Oyunumdur) ETS2 ne bileyim GTA5 oynuyorum. Bu sistem ile GTA 5 DX10 Ultra ayarlarda 35, 40, 50 FPS arası alıyorum. Star Wars Battlefront Ultra (neredeyse ULTRA) ayarlarda 45 70 arası FPS alıyorum. ETS2 MP Ultra ayarlarda 25 40 arası FPS alıyorum fakat son zamanlarda bir sorunla karşılaştım. Belli bir süre sonra GPU osınıyor ve ekranda değişik şekiller çıkıyor ve o anmda hangi ses varsa pc'de o takılıyor yani drrrrrrrrrrrrrrrr diye ses çıkıyor. Mesela mecbur reset atıyorum. Bu sorun yeni yeni baş göstermeye başladı. En son fanların yaprakları kırılmıştı 2 fanı söküp yerine yapıştırıcı ile yapıştırmıştık ve ekran kartı yeterince soğuk bir şekilde duruyordu. Bu tamir edilebilir birşey mi yoksa yenisini almak gerek mi? Cidden şu sıralar okul harcı cart curt yüzünden çok ama çok sıkıntılı bir durumdayım bu yüzden yeni almak istesem de baya bir zorlamam gerek yani bozulduysa kesin alıcam da Ayrıca ben bu sisteme:

Sapphire R7 370 NITRO Dual-X 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

MSI R7 370 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

bu iki karttan birini almayı düşünüyorum. İşlemci darboğaz tarzı bir şey yapar mı, yeterli mi yani beni bu ekran kartlarından biriyle bir 3 4 yıl daah götürür mü? Sistemim iyi mi gibi sorularım var. Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ediyorum. Bunu birkaç yere daha yazıcam 2 gün içerisinde almak istiyorum çünkü kartımı.

Recep Baltaş çok duydum adını birde burada bir yardım etsen çok bomba olacak

Alacağın ekran kartının birazda olsa işlemciye darboğaz edebileceğini düşünüyorum. MSI R7 370 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Ekran kartını alman daha iyi olacaktır.

Konuyu açtığım hesap 1 uyarı puan cezası almış sıkıntı değil ama bütçe cevabını vermem gerekiyordu şimdiden özür diliyorum

Bütçe Maksimum 700 Diyebilirim yani Dediğim gibi Ekran kartı alsam yeterli olurmu yada Komple sistem upgrade'i Yapmalımıyım

Fırat29
Link'lerini verdiğim iki ekran kartı arasındaki fark nedir ? MSI ile Sapphire arasında

Peki 128 Bit yeterli olurmu birde yukarıda linklerini vermiş olduğum ekran kartlarından daha iyi bir performans verirmi ?

Elle herhangi bir O.C yapıldı mı? Ben ekran kartıma stabil olmayan bir O.C yaptığım zaman oyun oynarken saçma sapan sesler gelirken ekranda garip garip glitchler meydana geliyordu. O.C yaptıysan geri çek.

Tabiki öyle fakat bunun normal fiyatı 900 Türk Lirası ben bunu tanıdığım bir toptancıdan almayı planlıyorum yani ben ki bilgisayar hakkında bu kadar şey bildiğimi düşünen adamım bilgisayar programcılığı okuyorum Ben bile bazen bit ve GB Değerlerinin şaşırtıcılığına tanık oluyorum yani 128 Bit ekran kartına insanın kanı pek ısınamıyor işin doğrusu bu biraz

Yani tabiki'de Nvidia Kalitesi tartışılmaz bence fakat 256 Bit olan Sizin önerdiğiniz kart daha düşük bir performansa yol açarmı Nvidia'dan ?

Netkoop O.C Yapmıştım ancak bios'tan ayarları sıfırladım açık olan bir iki ayar var onlarda CPU Smart fan control ve o tarzda şeyler Radeon Settings'ten de Bellek Saati ve hızı Arttırdım bu kadar

R9 380 > Gtx 950 > R7 370

Öyle kafanıza göre saat hızlarını arttırmayın, ayarları default değerlerine getirip tekrar deneyin kartı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…