HD 7970 Sistem Yükseltme

muntaro

Megapat
Anakart: Asus M5A97 R2.0 Evo
İşlemci: AMD Phenom II X6 1055T
Ekran Kartı: Asus HD7970 Direct CU II Top
Kasa: Corsair Carbide 400R
Güç Kaynağı: Xigmatek NRP-MC Serisi 80PLUS 850W Modüler Güç Kaynağı
Bellek: GSKILL 2X4GB RipjawsX DDR3 2133MHz CL11 1.65V Dual Kit
Soğutucu: COOL MASTER HYPER 212EVO

Bütçem 1500-2000 arası olabilir. Eğer ki anakartımı, işlemcimi ve ekran kartımı ikinci el olarak satabilirsem bütçemi artırabilirim. Sisteme şu anda SSD düşünmüyorum. Kasa, Bellek, Harddisk, Monitör, Güç kaynağını kesinlikle değiştirmeyi düşünmüyorum (En azından şimdilik). Değiştirebileceklerim; Ekran kartı, Anakart ve İşlemci. Buna yönelik tavsiyelerde bulunacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu başlığından ötürü 1 gün boyunca ceza aldığım için yazamadım kusura bakmayın. Amacım güncel veya yeni çıkacak oyunları oynamak. DDR4'e geçmeyi de düşünüyorum ancak benim için biraz masraflı olur. Önce de belirttiğim gibi eğer bellek, anakart, ekran kartı ve işlemciyi 2. el olarak satabilirsem bütçemi artırabilirim. Ancak şu anda net 1500-2000 TL bütçem var.

Düzenleme: İkinci el olarak bu parçaları siteden satışa koydum.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/satilik-asus-hd-7970-direct-cu-ii-top.372306/

Son düzenleme:
Teşekkür ederim tavsiyeler için. İnşallah parçalara talip çıkarsa satar satmaz tavsiyeleri değerlendireceim. 1 hafta içinde talip çıkmazsa da ona göre tavsiyeleri değerlendireceğim.

Hocam işler şimdi biraz karıştı. Benim amacım ilk ekran kartını satmaktı ancak şu ana kadar ciddi alıcı çıkmadı. İşlemci ve bellekleri satışında anlaştım. Anakart da gidici gibi. Tek ekran kartı kalacak elimde. Şimdi ben nasıl bir yol izleyim? Önce yeni bir işlemci, anakart ve bellek alayım diyorum. Ekran kartına da alıcı çıkınca değiştireyim diyorum. 1000-1200 TL civarında bu 3 parçayı nasıl hallederiz? Bu arada ekran kartını 1-2 ay kadar sonra alırsam bütçeyi iyice artırırım ve sadece ekran kartı için 1500TL civarında para ayırabilirim. Bazen yorumlarda güncel ekran kartlarının i5 6400, i5 6600'le bile darboğaz yaptığını okuyorum. Buna göre davranıp sizlerinde yardımıyla sistemi kurmak istiyorum.

Düzenleme: Önceki tavsiyelerinizi dikkate alarak alışveriş sitelerinde araştırma yaptım.
B150m Pro- VDH'yi uygun olarak (birçok yerde stoklarda yok diyor) Vatan'dan buldum. Bellek ve işlemciyi ise en uygun fiyata Sinerji'den buldum. İkisi birlikte Sinerji'de diğer sitelere göre 100TL civarında daha uygun fiyata geliyor. Sinerji güvenilir mi? Ürün teslimi, müşteri hizmetleri ve garanti konusunda sıkıntı yaşar mıyım?
Linkler :
B150m Pro- VDH - (293.72TL)
Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz CL14 - (140.86TL)
Intel Core i5-6402p 6M 2.8GHz - (618.86TL)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı