HD Graphics 3000 - i3 2328M sistemde Minecraft'ta FPS nasıl arttırılır?

xFursty

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle sistem özelliklerim:

• Ekran kartı: Intel HD Graphics 3000.
  • İşlemci: Intel i3 2328M.
  • RAM: 10 GB.
  • HDD: 500 GB Toshiba.

Bu bilgisayarımda maksimum FPS almam için ne yapmam gerekiyor? Şu anki FPS değerlerim 30-40-50-60 civarı. 1.16.5 sürümünde yetersiz kalıyor, bunu nasıl yükseltebilirim?

Not: OptiFine ve LabyMod gibi birçok Client kullandım.

Son düzenleyen: Moderatör:

• İşlemci: Intel i3 2328m.

Bu bilgisayarımda maksimum FPS almam için ne yapmam gerekiyor? Şu anki FPS değerlerim 30-40-50-60 civarı. 1.16.5 sürümünde yetersiz kalıyor, bunu nasıl yükseltebilirim?

Windows sürümün nedir?

Chunkları düşürmelisin. Ayarları düşürebildiğin kadar düşür. Minecraft'a 5 GB RAM vermeyi dene.
Ekran Görüntüsü (14).png

Oyunun orijinal olduğunu farz ediyorum, sosyalde crack'e destek yok çünkü.
Oynadığın sürümün JVM değişkenleri bölümünde -Xmx yazan yerde normalde 2G yazıyor. Onu 5G yapacaksın. Fakat bu total verdiğin ram. 5 GB'ın tamamının kullanılması için başa elinle
"-Xms5G" de yazman lazım. Bu, ramin tamamının oyuna verilmesini sağlayacak. Zaten görselde görünüyor. Bende 4 yazan yerleri 5 yapacaksın sadece.

• İşlemci: Intel i3 2328m.

Hocam fabric loader indirip fabric kurun, Minecraft dosyasının içine mods klasörü açıp sodium phosphor ve lithium modlarını indirip oraya atın. Oyunu fabric loader yazan yer ile açın. Grafik ayarı menünüz değişirse doğru yapmışsınızdır. İnternette daha detaylı kurulum anlatımı görebilirsiniz. Bu modları 1.16.5 ile kullanmanızı öneriyorum, eski bilgisayarlar için en iyi çalışan "yeni" sürümdür.

Chunkları düşürmelisin. Ayarları düşürebildiğin kadar düşür. Minecraft'a 5 GB RAM vermeyi dene.
Eki Görüntüle 1920430
Oyunun orijinal olduğunu farz ediyorum, sosyalde Crack'e destek yok çünkü.
Oynadığın sürümün jvm değişkenleri bölümünde -xmx yazan yerde normalde 2G yazıyor. Onu 5G yapacaksın. Fakat bu Total verdiğin RAM. 5 GB'ın tamamının kullanılması için başa elinle.
"-Xms5g" de yazman lazım. Bu, RAM'in tamamının oyuna verilmesini sağlayacak. Zaten görselde görünüyor. Bende 4 yazan yerleri 5 yapacaksın sadece.

Hocam Minecraft'a gereksiz RAM vermenin bir anlamı yok 1-2 GB RAM yererli olacaktır. Sürümden sürüme azalıp artabilir.

Hocam fabric loader indirip fabric kurun, Minecraft dosyasının içine mods klasörü açıp sodium phosphor ve lithium modlarını indirip oraya atın. Oyunu fabric loader yazan yer ile açın. Grafik ayarı menünüz değişirse doğru yapmışsınızdır. İnternette daha detaylı kurulum anlatımı görebilirsiniz. Bu modları 1.16.5 ile kullanmanızı öneriyorum, eski bilgisayarlar için en iyi çalışan "yeni" sürümdür.

Hocam Minecraft'a gereksiz RAM vermenin bir anlamı yok 1-2 GB RAM yererli olacaktır.
Anlamı var. Siz RAM'in tamamını verdiğiniz zaman özellikle düşük sistemlerde FPS artıyor, ve droplar ve kasmalar azalıyor. Orta ve üst sistemlerde pek fark olmuyor ama düşük sistemler için ram yükseltmek mantıklı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı