HD Graphics OpenGL Sorunu

SucukHD

Hectopat
Daha fazla  
Minecraft açacağım zaman opengl hatası alıyorum çok araştırdım. En sonunda e.kartı driver indirilecekmiş ama buladamadım bi yardımcı olsanız. Aynı.
Sistemim:
İntel Core I5 650
8GB Kıngston 1333 MHz
Intel HD Graphics 2GB
Intel P55/H55
Toshiba 1 TB HDD
Windows 10 Blue 64Bit
Bir opengl hatası nasıl çözülür gösterseniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Minecraft açacağım zaman opengl hatası alıyorum çok araştırdım. En sonunda e.kartı driver indirilecekmiş ama buladamadım bi yardımcı olsanız. Aynı.
Sistemim:
İntel Core I5 650
8GB Kıngston 1333 MHz
Intel HD Graphics 2GB
Intel P55/H55
Toshiba 1 TB HDD
Windows 10 Blue 64Bit
TL Legacy ve T Launcher kullanabilirsiniz

kusura bakmayın bayağı bir geç

Sistemim:
İntel Core I5 650
8GB Kıngston 1333 MHz
Intel HD Graphics 2GB
Intel P55/H55
Toshiba 1 TB HDD
Windows 10 Blue 64Bit
Sorunun üzerinden yıllar geçmiş ancak yine de bir başkasının önüne düşerse diye yazmak istiyorum.
Minecraft OpenGL isimli API ile çalışan bir oyundur ve oyunu çalıştırabilmeniz için de doğal olarak OpenGL destekli bir ekran kartı sürücünüzün olması lazım.

Normalde ekran kartınızın modelini öğrenip, markasının kendi sitesinden ekran kartınıza uygun en güncel sürücüyü indirip kullanabilirsiniz ve markaların kendi sürücüleri normalde OpenGL özelliklerine sahiptir.

Ama Windows Update indirilen ekran kartı sürücülerini kendi kafasına göre uyarlayıp değiştirebiliyor ve bu yeni uyarlanmış sürücülerde (Microsoft Corporation WDDM v) şeklinde uzantılar bulunuyor. Microsoft'un bu sürücüleri ise OpenGL özelliklerimi desteklemediği için Minecraft gibi OpenGL ile çalışan oyunları bilgisayarınızda çalıştıramıyorsunuz.

Bunun için ekran kartınızın modelini öğrenmeli ve modeli internette aratarak Intel'in kendi sitesinden bulup indirip kurmalısınız. Sorununuz çözülecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı