HD Tune "Retired Block Count" sorunlu mu demektir?

DarKS4ys

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050 | Ryzen 5 3600 | 32 GB RAM | Samsung Evo 970 | AORUS B550 Elite V2
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar HD Tune Pro indirip HDD'nin sağlığına bakacaktım çok yavaşlamıştı bir şey çıkmadı hazır almışken SSD'ye de bakayım dedim resimdeki gibi yazıyor. Bu bir sorun mudur? Sorunsa düzeltilebilir mi, problem nedir?
SSD alalı 9-10 ay oldu. Biraz araştırdım araştırırken bad sector diye bir şey duydum o ne demek? Açıklarsanız mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskte hasar var.
O SSD kronik sorunlu diye hatırlıyorum (SU 630 ve 650).
İade et bence garantisi varsa.

OCZ'nin programı ile firmware update yapmayı dene.
ADATA SSD Toolbox ile yapması lazım. OCZ Toshiba'nın.

Uygulamanın linki bu. Lakin hasarlı SSD'ye çözüm olamaz. Denildiği gibi sorunlu bir ürün SU 630.

Şimdi ben bu güncellemeyi yapıyımmı güncelleme için format istiyor low format fln atsam veya işte firmware update yapsam sorun düzelirmi?Test yaptırdım bi tane ss atıyorum:

Diskte hasar var.
O SSD kronik sorunlu diye hatırlıyorum (SU 630 ve 650).
İade et bence garantisi varsa.

Garantiye hiç yollamadım ama arkadaşlarım fln hep belirli testler yaparlar sonra sorun yok diyip geri yollarlar diyor diyelim yolladım böyle derlermi derseler ne yapmalıyım?

Hayır. Hasarlı sektör varsa onu geri getiremez. Garantisi varsa gönderin. SS yok bu arada.

SS alamadım pardon. Şimdi atıyorum bu arada böyle ne kadar dayanır bu SSD şu an köyde dedemlerin yanında kalıyorum da ondan sordum.Bide ben garantiden pek fazla anlamam pcyi garantiye götürürken format atılmalımı,ne yapılmalı?

Bide adata ssd toolboxdan yaptım bişi çıkmadı şimdi garantide adam demesin adata toolboxdan tarma yaptınızmı fln ve ssdnin hep 45-47 aşırı kullanımda 55 derecede çalışması normalmidir?

Son düzenleme:
55 derece yüksek bir değer. Bad sector görünmüyor. Ama hasar gören ve yerine yedeklerin geçtiği sektörler var. Garantiye gönderirken formatlamanıza gerek yok. Sağlık değerleri ne durumda? Crystaldiskinfo kaç gösteriyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…