HD5570 performans testleri

M

Mustafa Soylu

Ziyaretçi
Arkadaşlar bildiğiniz gibi. HD5570 orta seviye bir kart ben şimdi bu kartın performansını söyleyeceğim. Oyunlarda aldığım FPS oranları.

Battlefield 3: 1680*1050 çözünürlüğünde 29 FPS veriyor.
Crysis 2: 1680*1050 çözünürlüğünde 33 FPS veriyor.
Crysis 3: 1680*1050 çözünürlüğünde 22 FPS veriyor.
Call of Duty Black Ops 2: 1680*1050 çözünürlüğünde 26 FPS veriyor.

Şuan test ettiğim oyunlar şimdilik bunlar. Yeni ekran kartımı aldığım zaman video çekip koyacağım, Alacağım ekran kartı ise: ASUS GTX 650 sizce bu kartla kaç FPS artışı gösterir?

Battlefield3'de o çözünürlükte 40 FPS felan alırsın.

Diğerleride buna yakın olacaktır.

O kart ile Crysis 2'de o FPS'yi zor alırsın 6670 ile test ettim tüm oyunları. 1280*1024 çözünürlükte bile Crysis 2'de 20 FPS takılıyordum.
Ayrıca çözünürlüğün dışındaki diğer grafik ayarlarından hiç bahsetmemişsin.

Söylediğin kart ile güncel oyunları MSAA, Anti, Anistopik gibi ayarlara yanaşmadıkça medium-high ayarlarda oynayabilirsin o çözünürlükte.

Tam olarak o dediğiniz: MSAA, Anti, Anistopik ayarları nedir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anistopic uzaktaki nesneleri daha detaylı görmeni sağlayan bir ayardır.
En güzel örnek, GTA 4 oynarken Anistopik düşük ayarda ise 3 metre önündeki yol çizgilerini görürken 8X-16X gibi ayarlarda çok daha uzaktaki çizgileri görebilirsin. Yani daha detaylı olur. Gerçekçiliğe bir adım daha yaklaşmış olursun.

MSAA ise köşelerdeki kare kare gözüken, tırtıklı yerleri düzleştirir diyebiliriz. Bu ayarın yararını gölgelerde rahatlıkla fark edebilirsin. Grafikler açısından çok yararlı bir ayardır ancak performans açısında her kartı zorlayan bir ayardır. Daha düşük ayarlarda takılmak daha cazip olabilir.

Kısacası GTX 650 ile 8X MSAA, 16X Anti, 16X Anistopic hayalleri kurma. 2X-4X'lerde takılabilirsin anca.

Bende zaten öyle çok yüksek ayarlarda oynamayı istemiyorum her oyunda 30-35 FPS versin o bana yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…