HD5670 Gpu sorunu

kubycs

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
2005'de aldığım bilgisayarımın hikayesini anlatıyorum arkadaşlar sorunun nedenini daha kolay bulabilmeniz için. 2005'de P5LD2 anakart, İntel Pentium D işlemci, Radeon XL1800 ekran kartı ile başladım. Senelerce kullandım, 2012'ye kadar oynadığım hiç bir oyunda sorun yaratmadı. Kasayı temizletmek için bir mahalle bilgisayarcısına götürdüm. O adam temizledikten sonra tahminimce işlemcimin ayaklarını doğru oturtmadı, kapat aç yapa yapa ekran kartımı yaktı adam. HD5670 kart alıp taktım. 2013'de ilk aylarda sıkıntı olmadı fakat diğer aylarda video/oyun performansı gereken her uygulamayı açtığımda bir süre sonra donuyor, biraz geri geliyor ve bazen mavi ekran veriyor. Özellikle gif resimleri açınca belirli bir süre sonra donuyor ve mavi ekran. Oyun oynarken de belirli bir süre sonra donuyor geri geliyor hatta değişik şekillerde defalarca mavi ekran verdiğini gördüm. Bilmeniz Gerekenler: Anakartımın Windows 7 desteği var. Windows 7 kullanıyorum. Isınma problemi soracaksınız işlemci eski olduğu için sadece işlemci ısınıyor. HDD'yi test programlarıyla denedim o da sıkıntısız. Kendimce işlemcinin güçsüz olduğunu hissediyorum. Anakartım Core Duo 2 işlemci de destekliyor alsam düzelir mi ne dersiniz? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem 2005 yılından kalma bir sistem. Böyle hatalar bu sistem için normal olabilir. Belkide bu sorun ekran kartından oluyor olabilir. Birde o sisteme yeni bir parça almak hata olucaktır. Yeni bir sistem toplayabiliyorsanız yardımcı oluruz.

Hocam technopat tanıtımındaki gs60 ghost pro'yu 1-2 ay içinde alıcağım lakin bu ölü makineyi çalışır konumda anneme babama bırakmak istiyorum. Dailymotion giriyorsunuz ve saniyesinde mavi ekran geliyor siz çıldırmazmıydınız?

Tabikide delirirdim illaki bi yere sonuçta. Sorun bence büyük ihtimal ekran kartında veya işlemcide.

Ama bana net açıklama yapıcak birileri lazım. Boşuna işlemci veya ekran kartı değiştirmeyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…