HD7850 Nasıldır? Dx12 ve Mantle Var Mı?

• Konuyu başlatan OceanWave
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 5.284
O

OceanWave

Ziyaretçi
Recep Bey istediği için açtım bu konuyu daha doğrusu Facebook'tan sormamam gerektiğini ve konu açmam gerektiğini söyledim ve açtım. Bir kaç sorularım var.

• HD7850 tamamıyla nasıl bir karttır? (2 gb olan model.)
  • Mantle ve Dx12 tam destek olacak mı?
  • Değiştirilmeli mi? Yerine gidip R9 270 veya R9 270x alsam fark olur mu? (Masraf yapmaya değer mi?)
  • Yeni çıkacak oyunları 1080p'de rahatça High oynatır mı?
  • Hepsini açıklarsanız sevinirim.
@Recep Baltaş

Hocam bu konuda oyun incelemeleri mevcut: ASUS HD7850 2 GB Oyun Testleri | Technopat Sosyal

• Bu kartlarda DirectX 12 olacağını zannetmiyorum. Olup olmayacağını da ileriki zamanlarda göreceğiz.
  • Bu kartın yerine R9 270 veya X modeli iyi bir seçim olur ve masraf yapmaya da değer.
  • Kart çıkalı 2 yıl olmuş. Yüksek ayarlarda oynatır oynatmaz gibi. Yine de sizi 1 yıl daha idare edebilir sanırım.
  • Bana sorarsanız bir bütçeniz varsa değiştirmelisiniz.

AMD'nin söylediğine göre GCN mimarisini kullanan bütün ekran kartları DX 12'yi destekleyecek ama ne kadar destekler onu ileriki zamanlarda göreceğiz. HD 7850 performansı iyidir lâkin oyunlarda MSAA veya FXAA açmaya gelmez kasmaya başlıyor bunları aktif hale getirmezsen çok rahat ultra - high ayarlarda oynarsın. Bütçe varsa kesinlikle R9 270X almalısın. Sonuçta güncel karttır ve performansıda iyidir.

Şunu da düşündüm. Şimdi R9 270X veya R9 280 alsam Ultra'da oynayacağım. Bu kartla da şuan Ultra oynuyorum. Bir fark olmayacak. Anca bundan 1 yıl sonra falan fark olur diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı