Pc topluyorum, hangi ekran kartını seçmeliyim sizce?
Aklımda Asus HD7850 DirectCU 1GB GDDR5 256BIT model var. 1 GB diye biraz tereddütte kaldım 2GB daha mı iyi olur? İkinci düşüncem ise; Powercolor HD7870 PCS+ Myst GDDR5 2GB model.
Ekran kartı belleğinin çok fazla önemi yok. 1 Gb olanla da oyunu oynayabilirsiniz. Berkan'ın önerdiği kart daha güncel bir kart onu almanı tavsiye ederim.
Acaba çözünürlüğünüz nedir? 1GB belleğin GTA 5'te high seviyesi için yetmeyeceğinden eminim. Düşük çözünürlüğe sahipseniz GT640 dahi işinizi görür fakat 1080p'de oynayacaksanız en kötü ihtimalle 192bit almanız gerek. Bellek olarak 2GB yeter sanıyorum.
Acaba çözünürlüğünüz nedir? 1GB belleğin GTA 5'te high seviyesi için yetmeyeceğinden eminim. Düşük çözünürlüğe sahipseniz GT640 dahi işinizi görür fakat 1080p'de oynayacaksanız en kötü ihtimalle 192bit almanız gerek. Bellek olarak 2GB yeter sanıyorum.
Oyun performansın da ekran kartının bellek miktarı önemli değildir, önemli olan çekirdek hızı ve bellek hızıdır,bellek miktarı çoklu monitör kullanırsa faydasını görür.
Oyun performansın da ekran kartının bellek miktarı önemli değildir, önemli olan çekirdek hızı ve bellek hızıdır,bellek miktarı çoklu monitör kullanırsa faydasını görür.
Artırdığınız her grafik düzeyi için bellek kullanımı da artar. Çekirdek hızı ise bir nevi bit değerinin çalışma hızıdır diyebiliriz. Bu bit değeri ise çözünürlük bakımından etkilidir. Tabi ki çekirdek hızı ve bellek hızı da en az bellek ve çekirdek kadar önemli çünkü 4gb bir ekran kartında 200MHz bellek hızı veya 512bit ekran kartında 300MHz çekirdek hızı olsa da pek bir işe yaramaz.