HD7950 ekran kartı için LG Flatron W1954S yeterli mi?

kzusta

Hectopat
HD7950 Sapphire Flex ekran kartına sahibim ve monitörüm de LG Flatron W1954S. Sizce bu monitör bu ekran kartına yeterli gelir mi?

Yeterli geliri mi derken ne demek istediğini anlamadım. Uyumluluk sorunundan bahsediyorsan o ekran kartını bütün monitörlere bağalayabilirsin, çünkü kutusundan dönüştürücü geliyor.

Monitörünün başlıca özellikleri 1440*900 çözünürlük, 5ms ve VGA olması .

7950 gibi bir kart ile böyle bir monitör yerine 1920*1080, 2ms ve DVI veya HDMI girişi olan bir monitörde oynamalısın bence.

Kartın fazlası ile yeterli HD çözünürlüğe.

Ben HD 6850 ile 400 liraya ASUS ML238H alacağım mesela. O ekran kartına yakışır bir monitör almalısın.

Aynen kardeşim, onu sordum. Bu monitör bu ekran kartının hakkını verebilir mi yoksa 1920*1080p monitöre gerek var mı? Evde bir tane de 1920*1080p çözünürlüklü LCD var. Ona bağlasam daha mı iyi olur? Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. Bir de DVI-VGA-HDMI kablo bağlantıları çok fark eder mi?

Kesinlikle Full HD, DVI veya HDMI gibi dijital bir girişi olan ve 2ms monitör şart. HDMI ve DVI çok fark etmez fakat VGA analog olduğu için performansı düşürür. Sinyaller ekran kartından dijital çıkar, VGA için analoga çevrilir, LCD'ye gelince tekrar dijital yapılır... Bu yüzden DVI ve HDMI gerekli.

O kart kesinlikle iyi bir monitörü hak ediyor. DVI veya HDMI girişli monitör al dememizin sebeni Burak Alkan'ında dediği gibi ekran kartından çıkan dijital sinyaller VGA bir monitöre giderken analoga dönüştürülmelidir. Tabi bu esnada görüntüde kayıplar olur az da olsa. O kadar para ekran kartına veriyorsan monitöre de iyi bir bütçe ayır derdim. 350-400 liraya gayet kaliteli monitörler var. Mesela ben 400 liraya Asus Ml238H alacağım. Bilgisayarımın parçaının servisten gelmesini bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…