HD8730M Radeon Software kurulmuyor

Ahmet_N34

Hectopat
Yer
Andromeda Gökadası
Daha fazla  
Bilgisayarım Dell Inspiron 15r 5521. i5 3317u işlemciye ve 4 GB RAM sahip default haliyle. Sabahtan beri deniyorum driver güncelleştirmesi ama yok yapamıyorum. Ben mi yanlış yapıyorum bilmiyorum o yüzden yardım istiyorum. Ben yapınca ya bilgisayar tam yüklenirken ekran donuyor ya yeniden başlatınca açılmıyor ya da açılınca birkaç dakika sonra donuyor. Hangi sürücüleri kurmalıyım? Yardım edin.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (35).png
    Ekran Görüntüsü (35).png
    747 KB · Görüntüleme: 39
Mevcut sürücünüzün sürümü nedir? Eğer eski ise DDU ile kaldırıp https://www.amd.com/en/support/grap...d-8000m-series/amd-radeon-hd-8730m-series-gpu buradan işletim sisteminize göre olanını indirip kurun bakalım. Siz belki de daha yeni sürümleri deniyorsunuzdur, kartın desteği kesildiğinden dolayı 2021 Nisan ayından sonraki güncellemeleri alamıyorsunuz.

Sürümünü bilmiyorum, belki 5 tane sürüm denemişimdir. Hemen deniyorum.

Önce DDU ile indirdiğiniz bütün sürümleri teker teker kaldırın hocam. Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi
Teker teker derken? Ben tek defada temizledikten sonra yeniden başlat dedim.

Mevcut sürücünüzün sürümü nedir? Eğer eski ise DDU ile kaldırıp https://www.amd.com/en/support/grap...d-8000m-series/amd-radeon-hd-8730m-series-gpu buradan işletim sisteminize göre olanını indirip kurun bakalım. Siz belki de daha yeni sürümleri deniyorsunuzdur, kartın desteği kesildiğinden dolayı 2021 Nisan ayından sonraki güncellemeleri alamıyorsunuz.

Bunu daha önce denemişim ve sonuç aynı hüsran. Acaba yanlış mı kuruyorum? Şu anda aygıt yöneticisinde Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı yazıyor harici ekran kartı yazması gerekirken. Önemli bilmiyorum ama aygıt yöneticisinde dahili yani Intel HD4000'şn yanında ünlem işareti var.

Son düzenleme:
Teker teker derken? Ben tek defada temizledikten sonra yeniden başlat dedim.

Birden fazla kez kurduğunuzu söylediniz, DDU'da kaç tane grafik birimi görünüyorsa AMD tarafında hepsini kaldırın. Bir de ilk önce Intel sürücüsünü güncellemeniz gerekebilir.

Birden fazla kez kurduğunuzu söylediniz, DDU'da kaç tane grafik birimi görünüyorsa AMD tarafında hepsini kaldırın. Bir de ilk önce Intel sürücüsünü güncellemeniz gerekebilir.

Sadece bir tane görünüyordu. Zaten önceden yüklediklerimde ekran kilitlendiği için güvenli moda geçip sildim hemen. Peki hangi Intel sürücüsünü kurmalıyım?

Intel Driver Support Assistant'ı indirin bakalım, o hangi sürücü gerekli, hangisi eski söyler.

Hemen indiriyorum.

Intel Driver Support Assistant'ı indirin bakalım, o hangi sürücü gerekli, hangisi eski söyler.

Şimdi güncelledim Intel driverı ve birçok şey normale döndü ekran parlaklığı vs. şimdi AMD driverını güncelliyorum.

Yok hocam olmuyor. Önce Intel'i yükledim sonra sizin attığınız linkteki driverı, olmuyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Artık bıktım bu sorunlarla uğraşmaktan. Şu anda AMD'yi kuruyordum ve yine yeni yeniden ekran kilitlendi. Aşağıdaki gibi. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• 16592918689792126026899521044873.jpg
    16592918689792126026899521044873.jpg
    185 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı