HDCP desteği nedir?

Extolss

Centipat
Daha fazla  
Şimdi AMD Radeon Software indirdim Drive vb. durumlar için orada ekran kısmına girince HDCP desteği diye bir şey çıktı. Araştırdım anlamadım bu etkin gözüküyor sizce kapatsam FPS artışı olur mu veya bu şey nedir birisi açıklayabilir mi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-22 135619.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-22 135619.png
    89,9 KB · Görüntüleme: 39
Şimdi AMD Radeon Software indirdim Drive vb. durumlar için orada ekran kısmına girince HDCP desteği diye bir şey çıktı. Araştırdım anlamadım bu etkin gözüküyor sizce kapatsam FPS artışı olur mu veya bu şey nedir birisi açıklayabilir mi?

Burada net açıklanmış, okuyabilirsin.

HDCP desteği, dijital içeriklerin kopyalanmasını önleyen bir koruma teknolojisidir. HDMI ve DisplayPort gibi bağlantılarda bulunur, yalnızca HDCP uyumlu cihazlar arasında çalışır ve uyumsuz cihazlarda görüntü aktarımını kısıtlar.

Sadece video ve ses iletimi esnasında çalışan bir özellik. Oyun performansına etkisi bulunmuyor.

HDCP en basit tanımıyla korsan karşıtı bir özellik. Ekran kartı ve bağlı ekran (monitör veya TV) arasında veri iletilirken bu verilerin şifrelenmesini sağlar. Telif hakkıyla korunan içerikleri kullanırken çalışır.

Sadece video ve ses iletimi esnasında çalışan bir özellik. Oyun performansına etkisi bulunmuyor.

HDCP en basit tanımıyla korsan karşıtı bir özellik. Ekran kartı ve bağlı ekran (monitör veya TV) arasında veri iletilirken bu verilerin şifrelenmesini sağlar. Telif hakkıyla korunan içerikleri kullanırken çalışır.

Teşekkürler kapatmama gerek yok o zaman.

Burada net açıklanmış, okuya.

Burada net açıklanmış, okuyabilirsin.

Kapatmama gerek yok anladıgım kadarıyla etkin bıraksam performansa etki eder mi?

Teşekkürler kapatmama gerek yok o zaman.

Aynen öyle, kapatmanın bir anlamı yok. Eğer kapatırsan Netflix üzerinde, görüntü gelmemesi gibi, sorunlar karşına çıkabilir.

Ayrıca eğer hedefin FPS artışı yönündeyse, oyun ayarlarını optimize etmek veya Radeon chill, Anti-Lag, ya da FRTC gibi özellikleri test ederek FPS'e olan etkisine göre hareket edebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı