Şimdi AMD Radeon Software indirdim Drive vb. durumlar için orada ekran kısmına girince HDCP desteği diye bir şey çıktı. Araştırdım anlamadım bu etkin gözüküyor sizce kapatsam FPS artışı olur mu veya bu şey nedir birisi açıklayabilir mi?
Şimdi AMD Radeon Software indirdim Drive vb. durumlar için orada ekran kısmına girince HDCP desteği diye bir şey çıktı. Araştırdım anlamadım bu etkin gözüküyor sizce kapatsam FPS artışı olur mu veya bu şey nedir birisi açıklayabilir mi?
Sadece video ve ses iletimi esnasında çalışan bir özellik. Oyun performansına etkisi bulunmuyor.
HDCP en basit tanımıyla korsan karşıtı bir özellik. Ekran kartı ve bağlı ekran (monitör veya TV) arasında veri iletilirken bu verilerin şifrelenmesini sağlar. Telif hakkıyla korunan içerikleri kullanırken çalışır.
![]()
HDCP Nedir? Nasıl Çalışır?
Bu yazımızda online VoD servisleri tarafından sıkça kullanılan dijital içerik koruma sistemi HDCP teknolojisinden bahsedeceğiz. Hatırlarsanız geçtiğimizwww.technopat.net
Burada net açıklanmış, okuya.
![]()
HDCP Nedir? Nasıl Çalışır?
Bu yazımızda online VoD servisleri tarafından sıkça kullanılan dijital içerik koruma sistemi HDCP teknolojisinden bahsedeceğiz. Hatırlarsanız geçtiğimizwww.technopat.net
Burada net açıklanmış, okuyabilirsin.
Kapatmama gerek yok anladıgım kadarıyla etkin bıraksam performansa etki eder mi?
Teşekkürler kapatmama gerek yok o zaman.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.