HDCR nedir?

MSI diyor ki; HDCR, görüntünün karşıtlığını (Kontrast) artırarak görüntü kalitesini iyileştirir.

MSI Optix MAG241C kullanıyorum. Ben de araştırdım fakat net bir bilgi bulamadım. Ama deneyimlerime göre, HDCR açık olduğu zaman, monitöre parlaklık ayarı yapamıyoruz. Monitör, ekranda koyu tonlar hakimken, mesela klasörlerde gezinirken ekran koyu olduğundan parlaklığı biraz düşürüyor. Ekran zaten siyah diye. Sonra beyaz bir sayfa açınca ekran parlaklığı yavaş yavaş artıyor. Sanırım bu yansımaları azaltması için yapılıyor. Enerji tasarrufu da olabilir. Dediğim gibi deneyimim bu yönde. Tam bir cevap ben de bulamadım...

Bildiğim kadarıyla HDCR bir film izlerken veya oyunda full siyah bir ekran geldiğinde pixelleri siyah yapmak yerine monitörü kapatıyor ve parlak bir görüntü geldiğinde örneğin karanlık bir odadan güneşe çıktığınızda nasıl gözünüz kamaşıyorsa aynı etkiyi vermek için monitör beyazı contrastı arttırarak parlaklaştırıyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…