HDD %100 Kullanım Sorunu

oylu39

Decapat
Merhaba arkadaşlar, öncelikle laptop kullanıyorum.
Acer Aspire F5-573G
Benim sorunum HDD %100 kullanması. En ufak bir uygulama çalışmasında %100 fırlıyor ve PC açılırken de %100 oluyor hep. Bu sorun yüzünden format attım PC'ye ama hala aynı. Bana bir yardım edebilecek var mı? Healtg, Read, Write testleri de yaptım ama write error verdi çalışmadı.

healt.png
read.png
error.png
%100.png

Bir de arkadaşlar bu arada bu sorunu her yerde araştırdım, her çözümü denedim. Windows Search kapadım, sanal belleği RAM sıfırladım ama etki etmedi. Lütfen bir yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD çözüm olabilir ama sorun HDD kullanması değil. Ben de HDD kullanıyorum boşta %3 disk kullanımı var.
Hocam bende % 0 gözüküyor ama en basitinden bir Google Chrome bile açmaya kalkışsam 3-4 saniye bekliyorum. Arkada bir indirme yaparken LoL denen oyuna girmem 3 dakikamı aldı. Normalde 20 saniyede girebiliyorum.
Kısacası HDD yerine uygun bir 480-500-512 GB SSD şart gibi bir şey oldu. Fiyatları da geçen seneye göre gayet uygun hale geldi

Hocam bende % 0 gözüküyor ama en basitinden bir Google Chrome bile açmaya kalkışsam 3-4 saniye bekliyorum. Arkada bir indirme yaparken LoL denen oyuna girmem 3 dakikamı aldı. Normalde 20 saniyede girebiliyorum.
Kısacası HDD yerine uygun bir 480-500-512 GB SSD şart gibi bir şey oldu. Fiyatları da geçen seneye göre gayet uygun hale geldi

Sorun sizin HDD'nizde o zaman. Bende öyle sorunlar olmuyor.

Aynı sorun bende de var. PUBG açılana kadar yarım saat geçiyor.

SSD çözüm olabilir ama sorun HDD kullanması değil. Ben de HDD kullanıyorum boşta %3 disk kullanımı var.
Muhtemelen arkadaş dizüstü bilgisayar kullanıyor. Paylaşımlı ekran kartıydı, antivirüstü, sanal bellekti derken zaten tahminimce 5400 RPM olan disk iyice yoruluyor. Bizzat yaşadım. SSD günümüzün gerekliliklerinden. Bu tip harddiskler hayattan bezdiriyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı