HDD %100 kullanıma çıkıyor

Eswaii

Hectopat
Daha fazla  
Steam'den oyun indireyim dedim fakat disk kullanımı düşüyordu bu da indirmeyi yavaşlatıyordu. Görev yöneticisine girdiğimde HDD kullanım oranı hiç stabil değildi. Diğer HDD'im %8 aralarında sabit gezerken bu HDD %0'da dururken bir anda %100'lere çıkıyor. System hariç kullanan bir uygulama göremedim, Windows SSD'de yüklü. HDD'de sadece oyunlarım var. Steam'de oyun indirmeyi başlattım, stabil %100 kullanıyor fakat disk kullanımı Steam'de çok az diğer HDD'yi denediğimde normal sonuçlar alırken bunda 2-3Mb arası geziyor kullanım.

HDD’nin sağlığını CrystalDiskInfo ile kontrol edin. Disk birleştirme yapın, geçici dosyaları temizleyin. Steam’de indirme bölgesini değiştir, antivirüs taraması yapın. Eğer sorun çözülmezse HDD fiziksel olarak arızalı olabilir, yedek alıp değiştirmeyi düşünebilirsiniz hocam.

Sağlığı iyi durumda. İndirme bölgesini değiştirdim hiç bir şey değişmedi. Anlamadığım kısım diğer HDD %10-20'nin üzerine çıkmazken bu çok ani %80'lere çıkıp iniyor.

Ani kullanım dalgalanmaları, arka planda çalışan yazılımlar, disk birleştirme eksiklikleri veya bağlantı sorunlarından kaynaklanabilir. Steam önbelleğini değiştir, disk birleştirme yapı , bağlantıyı kontrol et ve antivirüs taraması yapın bi’

Antivirüs taraması yaptım bir şey çıkmadı, diğerlerini nasıl yapacağımı anlatır mısınız?

Disk birleştirme yaparak HDD’yi iyileştirin. Steam’in indirme bölgesini değiştirin. HDD’yi başka bir SATA portuna takın ve sürücüyü güncelleyin. Ayrıca, farklı bir kablo kullanmayı deneyin hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…