HDD alırken ekstra satın alınması gereken bir şey var mı?

Civan Özmen

Decapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, 2 sene önce kendime bilgisayar almıştım ve içinde 256 GB depolama alanına sahip bir SSD bulunuyor ve haliyle bu depolama alanı bana uzun süredir yetersiz geliyor. Arkadaşlarımında tavsiyesi ile kendime hard disk almaya karar verdim. Fakat bu hard diskin yanında ekstra bir kablo vs. alınması gerekiyor mu bilmiyorum mesela disk ile kasayı bağlayacak SATA kablosu zaten kasanın içinde var mı? Yoksa ekstradan satın mı almam gerekiyor? Bu arada kasamın modeli FSP CMT120a, satın alacağım HDD: bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ürünün yorumlarını da inceledim istersen bir bakmanı tavsiye ederim yorumlara. Adamlar paketleri kendi insiyatifine göre paketlemiş ve kargolamış. Bad sectorden korkuyor çoğu müşteri ve yanında normal şartlarda gelmesi gereken SATA kablosu konulmamış. Benim bildiğim bende çok fazla HDD/SSD aldım hepsi kablosuyla geldi eğer bu ürünü alacaksan SATA kablosunu ayrı sipariş et ve taktığın gibi bad sector taraması yap ve ona göre kullan.

Genellikle HDD ve SSD paketlerinde kablo çıkmıyordu ama uzun süredir ürün almadigin için değişmiş olabilir.

Anakartın kutusunda SATA3 6gbs kablosu yoksa satın alman lazım. Bir de belki konu dışı olacak ama HDD alacaksan günde kaç saat ve ne kadar yoğunlukta kullanacaksın oda önemli seçimini ona göre yaparsan daha uzun ömürlü bir kullanım sağlarsın.

Genellikle HDD ve SSD paketlerinde kablo çıkmıyordu ama uzun süredir ürün almadigin için değişmiş olabilir.
Ben alalı 3-4 yıl oldu ve kablosuyla geldi 1TB toshiba almıştım 7200 RPM oradan biliyorum değiştiyse kablo alması lazım. Ama bu linkte ki ürün alınmaz yorumlara baksana adamların belli bir yerden sonra istemsizce gülüyorsun zaten.

Bu arada linkteki Barracuda'ları o kadar çok patlattım ki artık nas disklere geçtim kafam rahat olsun diye. Şöyle söylemek daha doğru olur standart ev kullanıcılarına yönelik HDD serileri örneğin Seagate'in Barracuda'ları; içeriğini okuduğunuz zaman sitesinde günlük 8 saati geçmeyecek şekilde bir kullanım garantisi verirken, nas (örnek: Seagate Ironwolf serisi) diskler amacı 7/24 yıllarca çalışmaya göre üretildiğinden daha uzun ömürlü bir kullanım sağlıyor ancak bu disklerde TB artıkça fiyatta artıyor. Eğer sende yoğun bir kullanıcı isen 2TB Barracuda alacağıma o hacimde bir Ironwolf tercih ederdim.

Bilgisayar üzerinde çok vakit geçiriyorum özellikle şu sıralar yaz tatilinde olan bir öğrenci olarak günde 10 - 12 saati aşabiliyor. Bu benim ilk masaüstü bilgisayarım, 2 sene önce almıştım ve içinde 256gb'lık bir SSD bulunuyor. HDD almam gerek ve bütçemide 1500 TL'yi çok aşmayacak şekilde ayarlayabilirim. Önerdiğiniz bir hard disk var mı acaba?

Ayrıca SATA kablosu olarak ne tür bir kablo alacağımıda bilmiyorum, internetten SATA kablosu diye arattığımda birbirinden farklı bir sürü kablo çıkıyor uçları şekilleri farklı vs.

Üstteki bağlatı Seagate Ironwolf serisidir bir nas diskidir bahsettiğim, 5900RPM olanlarının fiyat aralıkları 1500-1700 arası değişir. Tabii başka markalarında nas diskleri mevcuttur WD red serisi gibi, onunda fiyat aralığı aynıdır. Bir de bunların Seagate için Ironwolf Pro serisi WD red içinde Plus serileri vardır ama pro/plus almanıza gerek yok standartları ile pek bir fark yoktur çok da detaylarına girip konuyu uzat mıyım?

Alacağın kablo SATA3 kablosu olursa 6gbs ya kadar hız desteği sağlar hatta sisteminde ki SSD SATA3 kablosu ile mi bağlı onu da kontrol et değilse SSD tam hızda çalışmayabilir. Kablo önerimde kaliteli bir ürün arıyorsan;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…