HDD bad sector tarama programı önerisi

Little Doge

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
HD Tune ile yıllardır kullanıyor olduğum HDD diskime bad sector taraması yaptım. 1 tane bile bad sector bulunmadı ama başka ücretsiz programları da denemek istiyorum.
Güvenilir ve ücretsiz bad sector taraması yapabileceğim program önerebilir misiniz?

HDTune üzerinde bulunmadıysa başka programlarda da gözükmeyecektir büyük ihtimalle. Ayrıca CrystalDiskInfo ve HDSentinel ile diskin sağlık durumuna bakmanızı öneririm.

Hocam herhangi bir tarama seçeneği göremedim fakat şu bilgileri paylaşmak istiyorum.
Özellikle 3 yıldır kullandığım SSD %79 sağlıktayken, 8 yıldır kullandığım HDD %100 gösteriyor. HDD'yi tam tarayamıyor gibi bir sorun mu mevcut acaba?
Paylaştığım görsellerde de bir sorun olup olmadığını inceleyip belirtirseniz çok memnun olurum.

Ayrıca;
Screenshot_7.png 10 yıldır sıkça kullanılan SAMSUNG harici mekanik disk de %100 sağlıkta olması biraz düşündürüyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    77,1 KB · Görüntüleme: 291
  • Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    71,5 KB · Görüntüleme: 259
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı