HDD Bad Sector'ün yazılımsal olma ihtimali var mı?

TheCrimsonborn

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Programmer
Son 3 aydır HDD'im canımı çok sıkmaya başladı, gelecek ay güzel bir SSD alıp keyfime bakacağım. HDD regenerator ve Linux tabanlı programlar ile bad sectorleri düzeltebilir miyim? Fiziksel hasardan oluştuğunu düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
HD Tune ile test yaptınız mı? Bad sector yazılımsal olma ihtimali çok ama çok düşük. Test sonucu bad sector çıktıysa yüzde 98-99 ihtimalle donanımsaldir.Cunku test programı her hücreye veri yazarak test eder. Bazı programlar bu bölgeleri erişime kapatarak ilerlemesini engelliyor.Fakat yazilim ile bad sector tamamen iyileştirilemez.Sadece devre dışı bırakılır ve birleştirilir.

HD Tune ile test yaptınız mı? Bad sector yazılımsal olma ihtimali çok ama çok düşük. Test sonucu bad sector çıktıysa yüzde 98-99 ihtimalle donanımsaldir.Cunku test programı her hücreye veri yazarak test eder. Bazı programlar bu bölgeleri erişime kapatarak ilerlemesini engelliyor.Fakat yazilim ile bad sector tamamen iyileştirilemez.Sadece devre dışı bırakılır ve birleştirilir.
En son yaptığım testte 100-150 civarı bad sector vardı. Şimdi tekrar yapacam test.

Var ama cok dusuk. Bazi programlar yazilimin kopyalanmasina ve kirilmasina engel olmak icin kendi kullandiklari bazi disk bolumlerini bozuk olarak isaretleyebiliyorlar. Boyle bir programin sisteminde kurulu olacagini sanmiyoırum. O yuzden muhtemelen donanimsaldir. Cok nadir bazi virusler de boyle davraniyordu gecmiste. Ama simdi kimse sistem virusu yazmakla ugrasmiyor zaten. Win10'da bulasan boyle bir viruste duymadim.

Ya zaten ssdden sonra komple sıfırlayıp öyle bad sector repair yapacam. Veri diskim gibi bi şey olacak.
1579554466491.png

100-150 bad sector çıkmasına yazılımsal sorun ihtimali vermiyorum. Programlar vasıtası ile o bölümleri devre dışı bırakıp bir süre daha kullanabilirsiniz.Onun haricinde maalesef o disk ömrünü doldurmuş.
Var ama cok dusuk. Bazi programlar yazilimin kopyalanmasina ve kirilmasina engel olmak icin kendi kullandiklari bazi disk bolumlerini bozuk olarak isaretleyebiliyorlar. Boyle bir programin sisteminde kurulu olacagini sanmiyoırum. O yuzden muhtemelen donanimsaldir. Cok nadir bazi virusler de boyle davraniyordu gecmiste. Ama simdi kimse sistem virusu yazmakla ugrasmiyor zaten. Win10'da bulasan boyle bir viruste duymadim.
hocam bi üst mesajda bi kaç bilgi var yarın bad sector sayılarını da atacam.
@Fenxy @M3ric hocam biliyorum sizi rahatsız ediyorum ama HDDTune ve Sentinel ile geniş bir test yaptım. Her hangi bir bad sector çıkmadı sadece "Current Pending Sector = 176" adında bir hata var, internette araştırdığıma göre hard reset düzeltiyormuş bu sorunu. Fikirlerinizi merak ettim.
HDD'yi normal Windows formatlama işlemiyle bütün bölümlerini sildim, tekrardan Windows kurdum sektör sayısı 152'ye düştü. Aynı problemi yaşayan arkadaşlar varsa tek çaremiz "Low Level Format"

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı