Çözüldü HDD bazen okunmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xSume

Megapat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçılık
Başlıkta belirttiğim gibi, bazen okuyor bazen bir dosyayı açması için 1 dk bekliyorum bazen hiç okumuyor ve bazen de bilgisayar hiç açılmıyor, SATA kablosunu çekene kadar. Hard diskte sıkıntı yok tarama yaptım temiz ve SATA kablosunu değiştim sorun değişmedi. Sizce anakarttan mı yoksa PSU'dan mıdır?

Windows kurulu SSD de böyle bir sıkıntı yok.

Anakart MSI B450M Mortar BIOS güncel.

Everest 500W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakart üreticisnin sitesinden en son BIOS sürümünü kurun hocam.

HDD mekanik bir yapıdadır biliyorsunuz ki... Elektromanyetik, titreşim, ani hareketler kolay kolay zarar verebilir. O yüzden yeni veya az kullanılmış olması bir şey ifade etmeyebilir. Keza üretim hatası da olabilir. Kul yapısı sonuçta. :(

Son sürüm BIOS kurulu zaten, ondan dolayı diyorum acaba BIOS ile alakalı olabilir mi?

Yeni bir depolama birimine Windows'u kurduğun zaman BIOS güncellemesi şarttır fakat sen SSD olan bir bilgisayara sıf depolama amaçlı HDD takıyorsun ve sorun yaşıyorsun. Eğer BIOS veya anakart arızalı olsa HDD takmadan önce de sorun yaşardın. Yinede donanımsal olmadığını belirttiğin için önerebileceğim tek şey "temiz bir kurulum". Buna uğraşamam dersen varsa şansın başka bir HDD bulup dene. En azından kendi HDD'ni test etmiş olursun.

Zaten HDD vardı kendi kendine bağlantı kopup geliyordu, yan bilgisayardaki HDD'yi alıp buna taktım, bunda da bu hataları vermeye başladı ve bazen bilgisayarı hiç açmıyor Windows 10 açılış yuvarlağı dönüp duruyor ama nafile açılmıyor ta ki SATA kablosunu çıkartana kadar.
Yeni bir depolama birimine Windows'u kurduğun zaman BIOS güncellemesi şarttır fakat sen SSD olan bir bilgisayara sıf depolama amaçlı HDD takıyorsun ve sorun yaşıyorsun. Eğer BIOS veya anakart arızalı olsa HDD takmadan önce de sorun yaşardın. Yinede donanımsal olmadığını belirttiğin için önerebileceğim tek şey "temiz bir kurulum". Buna uğraşamam dersen varsa şansın başka bir HDD bulup dene. En azından kendi HDD'ni test etmiş olursun.

HDD mekanik bir yapıdadır biliyorsunuz ki... Elektromanyetik, titreşim, ani hareketler kolay kolay zarar verebilir. O yüzden yeni veya az kullanılmış olması bir şey ifade etmeyebilir. Keza üretim hatası da olabilir. Kul yapısı sonuçta. :(

PSU'dan gelen güç kablosunu değiştirdim, sorunum çözüldü.
Değerli hocam,

Sadece bir notaya değinip kararı size bırakıyorum.

Sizce, "...bazen de bilgisayar hiç açılmıyor, SATA kablosunu çekene kadar." dediğiniz bu cümlede HDD nin sorunsuz olduğu ortaya çıkıyor mu? 🎭

HDD nizi değiştirmenizi veya imkanınız var ise SSD almanızı tavsiye ediyorum.

Geçmiş olsun, saygılarımla. 🙌🏼

Değerli hocam,

Sadece bir notaya değinip kararı size bırakıyorum.

Sizce, "...bazen de bilgisayar hiç açılmıyor, SATA kablosunu çekene kadar." dediğiniz bu cümlede HDD nin sorunsuz olduğu ortaya çıkıyor mu? 🎭

HDD nizi değiştirmenizi veya imkanınız var ise SSD almanızı tavsiye ediyorum.

Geçmiş olsun, saygılarımla. 🙌🏼
Hard disk sağlam çünkü başka bilgisayarda sıkıntısız çalışıyor bu bilgisayarda bu sorun var 2 farklı hard disk denedim sonuç aynı. SSD'ye geçmem bütçe sıkıntısı var.

Sorun HDD görünüyor. Bad sector taramasını, okuma-yazma testini ve sağlık sonuçlarını paylaşır mısınız?
Bad sectorde sıkıntı çıkmadı ve sağlığıda 100.

Hard disk sağlam çünkü başka bilgisayarda sıkıntısız çalışıyor bu bilgisayarda bu sorun var 2 farklı hard disk denedim sonuç aynı. SSD'ye geçmem bütçe sıkıntısı var.
Kahin değilim. Ancak yanlışınız olduğuna yemin edebilirim, ispatlayamam. Çünkü siz inanmışsınız. kolay gelsin. 🎭

Artı -1 Eksi
Anakart sorunlu olacağını düşünmüyorum. Çünkü SSD'de sonuç olarak SATA kablosu ile bağlı ve arıza almıyorsun. HDD içerisinde ki dosyayı açarken HDD'den ses geliyor mu? Sağlık %100 görünse bile HDD ölmüş olabilir. Benim 13 yıllık HDD bu şekilde gitti.
Kahin değilim. Ancak yanlışınız olduğuna yemin edebilirim, ispatlayamam. Çünkü siz inanmışsınız. kolay gelsin. 🎭

HDD sıfır gibi bir şey Max 500GB dosya yazılmıştır şimdiye kadar. Yan bilgisayarda Windows 7 var sıkıntısız çalışıyor ama ne alaka ise Windows 10'da dediğim şekilde hatalar var.

Bios sıkıntılı olabilir mi sizce?

HDD sıfır gibi bir şey Max 500GB dosya yazılmıştır şimdiye kadar. Yan bilgisayarda Windows 7 var sıkıntısız çalışıyor ama ne alaka ise Windows 10'da dediğim şekilde hatalar var.

Bios sıkıntılı olabilir mi sizce?

BIOS sıkıntılı olabilir mi sizce?

Son sürüm BIOS kurulu zaten, ondan dolayı diyorum acaba BIOS ile alakalı olabilir mi?

Zaten HDD vardı kendi kendine bağlantı kopup geliyordu, yan bilgisayardaki HDD'yi alıp buna taktım, bunda da bu hataları vermeye başladı ve bazen bilgisayarı hiç açmıyor Windows 10 açılış yuvarlağı dönüp duruyor ama nafile açılmıyor ta ki SATA kablosunu çıkartana kadar.

PSU'dan gelen güç kablosunu değiştirdim, sorunum çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı