HDD Bip Sesi

Makaleler
4
Arkadaşlar yeni HDD aldım 500 GG, Seageta Barracuda, 7200 RPM, 3.5 inç.
HDD'de hiç bir şey yok, işlem de yapmıyorum. Ama HDD'den değişik değişik sesler geliyor, bozuk HDD' mı? Geri vermeli miyim?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sabit disk sürücüleri normalde bip sesi çıkarmaz. Duyduğunuz bip sesi, sürücünün mekanik bileşenlerinin mücadelesinden kaynaklanır. Sabit disk sürücünüzdeki hassas aygıtlar arızalanmaya başladığında, sabit sürücünüz her türlü olağandışı ses üretebilir. Bip sesi, bir sabit sürücüden gelen duymak isteyeceğiniz bir ses değildir. Ancak bunu yaptığınızda, sabit sürücünüz aslında sizinle oldukça net bir şekilde iletişim kuruyor. Bir Seagate sabit diskinin bip sesi çıkardığını duyduğunuzda, bu disk size tam olarak neyin yanlış olduğunu söylüyor.

Bazen, elektronik aksamının iş mili motoruna yeterli güç sağlayamaması nedeniyle bir sabit sürücü bip sesi çıkarmaya başlayabilir, ancak bu nadir görülen bir nedendir. Çoğu zaman, bir sürücünün elektroniği arızalıysa veya arızalıysa, motor hiç dönmeyecektir.

Sabit sürücünüzün içinde, bir iş mili motor göbeği, içindeki sabit disk plakalarını dakikada birkaç bin devirde döndürür. Bu disklere veri okumak ve yazmak için, hassas okuma / yazma kafaları tabla yüzeylerinden sadece birkaç nanometre uzakta durur. Kafalar plakalara çarparsa, plakalar üzerinde sıkışabilir ve yerinde tutarak sıkıştırabilirler. Bip sesi aslında plakaları döndürmek için boşuna çalışırken iş mili motor göbeğinden gelir.

Yani, geri mi vermeliyim?
Başka bir SATA güç kablosu ile deneyin.
Olmazsa geri verin.
Dur deneyecem şimdi.

Benim eski bilgisayarda da bazen gereksiz lüzumsuz zamanda bip bip bip ediyor 10 saniye sonra duruyordu. Garantide HDD değiştirildi diye rapor gelmişti.

Evet kesinlikle geri gönderin.
Farklı kablo taktım kesildi ses, HDD ile SSD kablolarının yerini değiştirdim ki, bunu yazarken bip dedi. Ama dur 2 kere oldu daha olacak mı bakalım.
Farklı kablo taktım kesildi ses, HDD ile SSD kablolarının yerini değiştirdim ki, bunu yazarken bip dedi. Ama dur 2 kere oldu daha olacak mı bakalım.
Oluyor abi oluyor, aynı tas aynı hamam. Güç kablosunu HDD'ye biraz gerdirerek taktım. (Boyu ucu ucuna yetti). Onunla bir alakası olabilir mi?
Evet kesinlikle geri gönderin.
Şöyle bir durum var, ben daha yeni tatlı yemeye gittim. Gelene kadar HDD soğumuş, şimdi Crystal Disk Mark testine soktum HDD'yi, sokana kadar bir şey yoktu ama testte iken ötmeye başladı. Test bitti ötmesi de durdu. Yani bu normal mi? Durdu ötme.

Son düzenleme:
İlginçmiş. Bence gönderin kafanız rahat olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…