HDD Bölüm Genişletememe Sorunu

Daha fazla  
SSD olan sisteme, daha önce Windowsu kurulu 1 TB'lık HDD'yi takıp kullanıyorum. C ve D olarak iki bölüm vardı. C sistemin kurulu olduğu alanı silip genişletmek istediğim halde bir türlü olmadı. Disk yönetiminden denediğimde resmini hata olarak attığım gibi sorunla karşılaştım. Sistem kurtarma bölümü olduğu için mi D'ye genişletemiyorum anlamadım. Technopat videosunda da izledim ama o eskide kalan Wizard Partition programıyla yapılmış. Şu anki ücretsiz sürümü indirince birleştirme de yapmıyor. Extented alanı aktif değil. C ayrılmamış alan olarak görünüyor. Yalnız programın ücretli sürümünü demo olarak indirince birleştirme yapıyorum bu sefer de sorun Apply butonuna basınca yükseltip devam etmemi istiyor. Bunu diski biçimlendirmeden çözmenin yolu var mıdır?

Verileri kaybetmeden birlestirilmiyor diye biliyorum. Harici bir harddiskin d deki her seyi ona aktar. Sonra genislet. Veya dosyalar kucukse direk SSD ye kopyalayabilirsin. Isin bitince tekrar HDD ye atarsin.

Verileri kaybetmeden birlestirilmiyor diye biliyorum. Harici bir harddiskin d deki her seyi ona aktar. Sonra genislet. Veya dosyalar kucukse direk SSD ye kopyalayabilirsin. Isin bitince tekrar HDD ye atarsin.
Dosyalar küçük değil dediğinizi yapamam SSD'ye atmak için. Harici HDD'ye de atmadan bunu yapmak istiyorum. Çünkü genişletme yapılıyor yalnız dediğim gibi ben bu sorunu halledemedim programlarla. Windows kurulu kurtarma alanını da dahil etmek istediğimden problem yaşıyor olabilirim. Aklıma başka birşey gelmiyor. Windows'un Disk Yönetim aracından da olmadı zaten.

Hocam o 818 MB saglam alanı silin. Ardından mini tool partition wizard ile genişletin e yi.
Kusura bakmayın mobilden yanlış görsel atmışım. Bu attığım resme göre yorumlar mısınız? Bu arada F diski olarak görünüyor artık. F diskini genişletip, ayrılmamış alanı buraya dahil etmek istiyorum.

466 MB saglam alanı silin. Minitool partition wizard bu işi yapacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…