HDD bölümlemede veri kaybı yaşanma ihtimali var mı?

Makaleler
7
Yer
Türkiye
Merhaba. Bilgisayarımdaki HDD'nin bir kısmını bölmek istiyorum. Ama içinde önemli veriler var, bölümleme sırasında bunların kaybolma ihtimali nedir?

Aslında en sağlıklısı Windows yüklerken yapılan bölümleme işle midir? Ama sonradan yapıldığında veri kaybı olur mu tam bilmiyorum. Sanırsam veri kaybı olmaması için bazı programlar var. O programları araştır istersen.

Bilgisayar ilk formatında değil sistem kurulduktan sonra bölmüştüm bir sorun çıkmadı küçük bir araştırmayla bulabilirsin.

Defragmentasyon yapıldıktan sonra düzgün şekilde bölümlendirme yapabilirsiniz. (Parçalı veriler bazen istenilen noktadan bölüntülemeye engel olabiliyor.) Veri kaybı oluşma riski çok çok az olsa bile var.
Yani çok önemli verilerinizi yine de başka bir diske/belleğe yedekleyin.

Windows disk yönetiminden bölün diski. Herhangi bir sorun olmuyor. Bu işlem sırasında bilgisayarı kapatmayın. Bölmek istediğin diske birimi küçült diyerek ayırmak istediğin boyutu gir. Daha sonra ayrılmamış alan yazana sağ tıklayıp yeni birim oluştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…