HDD bölümüne Linux kurma

seri13

Hectopat
Daha fazla  
Halihazırda bilgisayarımda Windows 10 yüklü, ama ben Linux'a geçme kararı aldım. Daha önceden bilgisayarı ailemle her kişi başına bir bölüm olarak ayırmıştık. Bir kişi bölüm istemedi ve boşta kaldı. 100 GB olan bu bölüme nasıl Linux kurabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
100 gblik alanı Windowsda sil “free space” olarak görünsün daha sonra windows kurulumunu uefi veya legacy hangisi ise ona göre rufusdan iso dosyasını flush belleğe yazdır.
Daha sonra biosdan flush belleği öne al kurulum ekranında 100 gblik flush diski seç advanced bölümünden Extendent= karşısını “/“ bu şekilde seç “ ubuntuda bu şekilde “ daha sonra kurulumu yap bu kadar.
100 gblik alanı Windowsda sil “free space” olarak görünsün daha sonra windows kurulumunu uefi veya legacy hangisi ise ona göre rufusdan iso dosyasını flush belleğe yazdır.
Daha sonra biosdan flush belleği öne al kurulum ekranında 100 gblik flush diski seç advanced bölümünden Extendent= karşısını “/“ bu şekilde seç “ ubuntuda bu şekilde “ daha sonra kurulumu yap bu kadar.
Bu arada hangi distroyu kurucaksın ?

Bu arada hangi distroyu kurucaksın ?
Oyun için kurmayı düşünüyorum. Bu arada bununla ilgili bir video yada resim var
Biraz da tırsıyorum. Çünkü içinde çok önemli bilgiler var

Dosya Ekleri

• linux.PNG
    linux.PNG
    8,2 KB · Görüntüleme: 162
Ubuntu, Linux Mint, MX Linux, Deepin gibi Debian tabanlı dağıtımların depolarında 500'den fazla bedava oyun var.

RAM 4 GB ve altındaysa 100 GB boş bölümden 4 GB ekstra bir bölüm oluşturun. Bunu Swap(Takas alanı) olarak RAM'e destek olsun diye kullanırsınız.
Kalan 96 GB'yi de ister Windows ile isterseniz Linux kurulum aşamasında biçimlendirirsiniz.
Windows ile yaparsanız, karışmaması için Ntfs değil de FAT32 yapıp, adını da Linux yaparsanız iyi olur.
Linux kurulum yaparken öncelikle dil seçimi yapın. Hemen hepsinde Türkçe kurulum desteği var.

Disk seçimi gelince "elle ayar", "gelişmiş ayar", "başka birşey", "ben seçeyim" gibi bir seçenek gelir. Onu seçerek devam edin.

4 GB'lık bölümü seçip "bağlama türü" olarak "Swap" veya "takas alanı" yazan şeyi işaretleyin.
96 GB'lık bölümü seçip format türü (biçim) olarak "Ext4"ü işaretleyin, "bağlama türü" olarak ise "/" (Sadece slash işareti) işaretleyin.

Kurulumu devam ettirin. Gerisi kolay.

Ubuntu, Linux Mint, MX Linux, Deepin gibi Debian tabanlı dağıtımların depolarında 500'den fazla bedava oyun var.

RAM 4 GB ve altındaysa 100 GB boş bölümden 4 GB ekstra bir bölüm oluşturun. Bunu Swap(Takas alanı) olarak RAM'e destek olsun diye kullanırsınız.
Kalan 96 GB'yi de ister Windows ile isterseniz Linux kurulum aşamasında biçimlendirirsiniz.
Windows ile yaparsanız, karışmaması için Ntfs değil de FAT32 yapıp, adını da Linux yaparsanız iyi olur.
Linux kurulum yaparken öncelikle dil seçimi yapın. Hemen hepsinde Türkçe kurulum desteği var.

Disk seçimi gelince "elle ayar", "gelişmiş ayar", "başka birşey", "ben seçeyim" gibi bir seçenek gelir. Onu seçerek devam edin.

4 GB'lık bölümü seçip "bağlama türü" olarak "Swap" veya "takas alanı" yazan şeyi işaretleyin.
96 GB'lık bölümü seçip "bağlama türü" olarak "/" (Sadece slash işareti) işaretleyin.

Kurulumu devam ettirin. Gerisi kolay.
8 GB RAM'im var. Bu arada Linux'a geçme sebebim CS:GO. Çünkü Windows 10 oyun moduda artık işe yaramamaya başladı. Bugün denemeyi düşünüyorum.
Son bir soru. Peki oyun için bir linux dağıtımı önerebilir misiniz ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı