HDD çalışıyor ve duruyor

RADQN

Centipat
HDD'yi bilgisayara bağladıktan sonra start verince bir 15 saniye falan HDD çalışıyor ve duruyor. Boot menüde görmüyor HDD'yi. Dönen manyetik alandan tık tık sesler geliyor. Baktım içerisinde çizik var. USB ile bağlamayı denedim fakat yine bağlanmıyor. Bunun içerisinde önemli verilerim var, bunları düşük maliyetle nasıl kurtarabilirim? HDD'nin kontrol kartını temizledim yani herhangi bir oksitlenme söz konusu değil. Deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çöp olmuş. Ver kurtarma şirketlerine ödeme yapacak kadar önemliyse verilerin, onlar uğraşsın. Onların işi bu zaten.

Zanmaninda aynı hatayı yaparak 2 tane HDD pert ettim. Aslında aklımda olan içerideki disketi diğerine takip verilerimi kurtarmakti fakat evdeki hesap çarşıya uymadı, çalışmadı. Eğer cidden cok önemli verilerin varsa parayla kurtaran (baya tuzlu) yerler var.

Geçmiş olsun bozulmuş o çünkü HDD'ler havasız ortamda kapagı kapatılır toz girmemesi için senin göremedigin toz diski çizmiştir.

Peki arkadaşlar sağolun. En azından deneyim oldu. İlginiz ve alakanız için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…