HDD Değişikliği ve İlk Yapılması Gerekenler

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar çok şükür yeni HDD'nin siparişini verdim. Seagate Barracuda ST1000DM003 aldım. Umarım iyi bir seçim yapmışımdır. Ya benim merak ettiklerim var.

1. Şimdi şuan ki HDD'de bilgisayar sürekli donuyor, kitleniyor, sapıtıyor vs. Bunların kaynağı eski ve bozulmuş HDD olması mıdır? Yeni HDD ile bu sorunlar kalkar mı yani?
2. Bir de bilgisayarın kapanma ve açılma hızları, kendine gelmesi vs. (SSD kadar olmasada) hızlanır mı? Sonuçta 7 yıllık bir HDD ile günümüzdeki bir HDD'nin hız farkı çoktur diye düşünüyorum. ^^ Windows 8'de var üstelik ya hem.
3. Bir de yeniden bir format atınca yüklenmesi gereken ilk programlar neler? DirectX Web Update yaparım ben genelde, sonra da .net Framework yüklerim. (3.5 yüklemek durumundayım keza 4.0, Win8'le geliyor zaten. ^^)
4. Bir de geçen MSE yüklemeye çalıştım Windows, bana Windows 8'deki Defender'ın aynı şey olduğunu, gerek olmadığını söyledi. Emin olamadım. ^^ Bilgisayarım olası tehditlere savunmasız kalmasın yani. :)

1. Şimdi öncelik sorunun tam kaynağını bilmiyoruz. Sadece HDD'den şüphelendiğimizi söylemiştik. Takınca göreceğiz bakalım sorun nerdeymiş...
2. Kesinlikle fark eder. Yeni hard diskin hem erişim süresi hem de okuma yazma hızları eskisine göre çok daha iyi. Ayrıca plaka başıan depolayabildiği veri de daha fazla.
3. Forumda bu liste daha önce verildi, arayıp bulabilirsin...
4. Windows 8 ile MSE entegre geliyor, gerek yok...

Buraya bak:

https://www.technopat.net/forum/mas...sayar-toplandiginda-sirasiyla-gerekenler.html

Bu da benim güncel hali:

JHVsjAm.png

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı