HDD değişimi ile farklı bilgisayarda lisanslı Windows kullanılır mı?

Hhkacmaz

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ben yeni bir bilgisayar toplayacağım ve kafama takılan bir soru var. Eski laptopumda yüklü lisanslı bir Windows 10'um vardı. Sanırım yanlış hatırlamıyorsam Windows 7 orijinal sürümü vardı (keyi de hala mevcut), laptopumda ücretsiz olarak Windows 10'a geçmiştim. Şimdi yeni toplayacağım PC'de bu laptopumdaki HDD'yi kullanmak istiyorum. Yeni bir Windows almam gerekir mi yoksa eski laptopumdaki key ve içinde yüklü olan Windows'la işimi görebilir miyim?
Şimdiden verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Windows 7 Pro ise aynı sürümü yükleyip mevcut key ile tekrar etkinleştirebilirsiniz.
Daha önce bu işlemi şirket bilgisayarlarında defalarca yaptım.

Birde HDD yi format atmadan farklı sistemde çalıştırmayın evet belki çalışabilir windows açılır ancak doğru olan format atmanız ve aynı windows sürümünü yükleyip (örn; Win7 Pro x64 SP1 TR OEM FQC-08295) gibi aynı sürümü yükleyip mevcut key ile tekrar etkinleştirmeniz.

Windows keyleri harddisk içerisinde değil, anakart içerisinde bulunur.
Eğer OEM bir key kullanıyorsanız tek kullanımlık bir key oladuğu için o anakart ile birlikte orada kalacaktır.
Ancak kutulu bir Windows kullanıyorsanız bu anahtarınızı yeni bilgisayarda da kullanabilirsiniz.
Yeni bilgisayara geçiş yaparken harddiskinize Windows'u temiz kurulum yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…