HDD değişiminde performans düşme sorunu

Bizim asıl ve temel kullandığımız HDD masaüstü bilgisayarlara özel olan standart olan cihaz. Biz bu cihazda Windows 10 kullanırız. Babam benim bilgisayarda oyun yüklememe katiyen izin vermez bulursa siler. Ben de buna çözüm olarak evde kullanılamayacak hale gelen laptopun HDD'sini çıkarıp masaüstü bilgisayara bağladım. Kasada sadece tek HDD kablosu var, yani değiş tokuş yaparak HDD'leri kullanıyorum. Aynı kablo ve anakarta bağlanan 4 kablo girşinden sadece hep aynı girişe takıyorum. Laptop HDD'sini taktım Windows XP SP3 32 bit sürümünü yükledim, oyunları da yükledim, oynadım birkaç gün geçti. Buraya kadar sorun yok. Laptop HDD'sini çıkarıyorum masaüstünün HDD'sini takıyorum. Masaüstünün HDD'si gayet hızlı ve kararlı çalışıyor Windows 10 hızlı açılıyor ve çalışıyor. İobit Advantage System diye programı vardır bilirsiniz bilgisayarı hızlandırma programı, işte ben bu program aracılığıyla XP'ye uygun sürücüleri güncelledim hatta Microsoft'un XP için güncellemelerini bile bu program aracılığıyla yükledim. XP yüklü HDD'yi çıkardım Windows 10 yüklü HDD'yi taktım. Bir de ne göreyim? Windows çok yavaş açılıyor, bazen oturumu başlatamadığı için yeniden başlatıyor sistem onarma çıkıyor. Başlat menüsü çok yavaş vs. XP yüklü olan cihazı taktım o da çok yavaşlamış. Uğraştım falan diğer bilgisayara takayım dedim Windows 10'lu HDD'yi taktım faan. Sonra bir şeyler çıktı tam hatırlamıyorum tekrar esas olan masaüstüne geri taktım bu sefer. Windows 10 ilk günkü gibi hızlı ve kararlı çalıştı. Bana izah eder misiniz hangi sebeplerle bu problemler yaşandı ve bu problemlerin tekrar yaşanmamasına sebep olacak çözümleri?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı