HDD değişti ama Calibration Rety Count artıyor

Dynamic

Hectopat
Yer
Kocaeli/Gölcük
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar çok değil 3 ay önce HDD'deki "Calibration Rety Count" değerinin yüksek olmasından dolayı Leptop'ı garantiye gönderdim. HDD değişimi yapıldı ancak bu sefer yeni takılan HDD'nin "Calibration Rety Count" değeri ilk zamanlar "0" iken bu zamana kadar gün ve gün arttı. Şuan bu değer 110 olarak gözüküyor.

Birdaha Leptop'ı garantiye yollamak istiyorum ancak tekrardan HDD değişimi yapılırsa yeniden bu değerde artış olacağını düşünüyorum. O yüzden bu sorunu ne şekilde çözebilirim? Yani bu değer durduk yere neden artış gösteriyor?

Farklı bir güç kaynağı takıp deneme şansın var mı? Eğer yoksa da farklı bir SATA güç girişini takıp deneyin. Bu sorun genellikle güç kaynağı ya da SATA güç kablosundan kaynaklanır. Başka disk ile de aynı sorun devam ettiğine göre güç kaynağıyla ilgili problem olma olasılığı daha da artıyor.

Farklı bir güç kaynağı takıp deneme şansın var mı? Eğer yoksa da farklı bir SATA güç girişini takıp deneyin. Bu sorun genellikle güç kaynağı ya da SATA güç kablosundan kaynaklanır. Başka disk ile de aynı sorun devam ettiğine göre güç kaynağıyla ilgili problem olma olasılığı daha da artıyor.
Laptop diyoruz. Desktop değil.

O zaman garantiye yollarken açıklama olarak, HDD'yi değiştirdikten sonra Calibration Rety Count değerinde tekrardan bir artma yaşandığını ve bu artışın yaşanmasının sebebinin sata portundan ya da güç girişinden kaynaklı olduğunu belirtsem gerekli işlemler yapılır mı?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı