HDD disk yazma hatası ve donma

Darvell

Hectopat
Yer
Crown Prince's Palace, Berlin, Deutschland
Daha fazla  
Meslek
Kaiser
Ben size sorunumu kısaca özetleyeyim. Bilgisayara format attım ve windows kurdum. Windows 10 Version 20H2. Windows'u SSD'ye kurdum. Daha sonra HDD'ye bilgisayar kısmından biçimlendir yapıp her şeyi sildim. Ardından sorunlar başladı. Steam'den oyun indirirken disk yazma hatası, oyun indirmeye çalışırken bilgisayarın kitlenmesi, donması. Bunlar SSD'ye indirdiğim zaman olmuyor. HD Sentinelden bakdığımda bir sorun olmadığını söylüyor. Ayrıca her yeniden başlattığımda bilgisayar HDD'yi düzeltmeye çalışıyor. Bu 1 saat gibi sürüyor ama her yeniden başlatmada oluyor. Bunun sorunu nedir ve nasıl düzeltebilirim. Ayrıca bu kurmuş olduğum windows bilgisayarın hızını, internet hızını vesaire etkiliyor olabilir mi? Çünkü sanki bunu yükledikden sonra bilgisayar eskidi. Bunları nasıl düzeltebilirim? Umarım yardım edersiniz.

Harddiskte badsector görünüyor. Sentinelin kendi içerisinde tarama+onarım bölümü var. Onu dene. Olmazsa diski değiştirme vakti gelmiş demektir. Veya badsectorlu alanı devre dışı bırakarak kullanmaya devam edebilirsin.

Kabloları kontrol edin.
Kabloları kontrol ettim ama tekrar ederim.
Tarama onarım bölümünü bulamadım ve badsectorlu alanı nasıl devre dışı bırakacağımı anlatabilir misin rica etsem?

Yüzey testi yeri sol üstte. Yeşil tikli olan yer. Kayıtlı sürümde değilseniz yapamazsınız. Diski hızlı biçimlendirme tiki kapalı olarak biçimlendirmek sorunları düzeltebilir.

Üst menüde Disk>Yüzey Testi diskini seçtikten sonra Test türünü Disk Onarımı seç başlat. Uzun sürecek disk kapasitesine bağlı olarak.

Badsectorlu alanı devre dışı bırakmak için; badsector diskte her yere yayılmışsa çöp. 3-5 tane ise o alanları takip et. Kaçıncı GB'larda? Sonra disk yöneticisinden o kısmı ayrılmamış alan olarak bırak. Aşağıdaki resimde kendi badsectorlu harddiskimden örnek verdim. Diskte (Toshiba 160 yazan diskim) ilk 2 GB'lık alan bad sectorlü. Bu şekilde yaparak okuyucu kafanın oraya gitmesini engelliyorsun. Tabii bu hasarlı alan ileride daha fazla yerede yayılabilir. Ara sıra diske bad sector taraması yaptırmanda fayda var.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    96,8 KB · Görüntüleme: 376
Artı -1 Eksi

Teşekkürler. Şu an disk onarımını başlattım. Bir şey olmaz ise badsector ayırmayı deneyeceğim. Bunların dışında yapılabilecek bir şey yok sanırım. Düzelmezse garantisi var götüreceğim. Bu badsector olayı kullanıcı ile mi alakalı yoksa kronik bir sorun mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…