HDD diskleri birleştirerek kullanma vs iki farklı HDD olarak kullanma

Kasmo

Picopat
Daha fazla  
Başlıkta gördüğünüz gibi sizce hangisi? Kendim için soruyorum. HDD'ler aynı marka ve model olmayabilir ve büyük ihtimalle olmayacak.

Veri kaybı da yaşamak istemiyorum. RAID 1 de anladığım kadarıyla veriler farklı bir diske yazılıyor fakat bende 900 GB'a yakın veri var. Diğer diskime de yazdıramaz çünkü onda da 40 GB boş var. 2 tane 1 TB HDD alıp 1'ini diğer disk ile birleştirip diğer diski de o veriler için vs. kullanmak mantıklı mıdır?

Veri kaybı da yaşamak istemiyorum.

RAID yaparsanız her şey silinir ve Windows'u sıfırdan kurmanız gerekir. Birleştirme yapmak risklidir hocam. 2 adet 1 TB alacağınıza mümkünse 1 adet 2 TB alın örneğin.

RAID yaparsanız her şey silinir ve Windows'u sıfırdan kurmanız gerekir. Birleştirme yapmak risklidir hocam. 2 adet 1 TB alacağınıza mümkünse 1 adet 2 TB alın örneğin.

Teşekkürler hocam. Birleştirince Windows'u yeniden kurmak gerektiğini falan bilmiyordum. Sağ olun hem bilgilenmiş oldum hem de kararımı verdim hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…