HDD Dosya aktarımı ve indirme sorunu

TanOktenay

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda bir adet 860 Evo 256 GB SSD ve 1 adet WD 7200RPM 1TB HDD var. Sistemi kendim topladım 2 yıldır da sıkıntısız kullanıyorum. Son bir haftadır HDD üzerine kurulu oyunlarda donmalar ve takılmalar başladı. Bazı zamanlar bilgisayar açılmıyor Windows yüklenme ekranında takılıyordu. Ne kadar Windows SSD imde kurulu olsa HDD güç kablosunu çıkarmazsam bilgisayar açılmıyordu. Birkaç kere formatladım bilgisayarı. HDD'yi biçimlendirdim, devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirdim. Ama bir dosya atmaya çalıştığımda veya bir oyun indirmeye çalıştığımda bir anda aktarım / indirme hızı 0mb/s ye düşüyor ve hiç ilerlemiyordu. Son çözüm olarak yeni bir HDD aldım fakat sorun çözülmedi. Yeni bir SATA kablosu aldım gene çözülmedi. Anakarttaki SATA portlarını değiştirdim ama bir türlü sorun çözülmedi. Tüm olasılıkları denediğimi düşünüyorum aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Sistem:
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600
Anakart: MSI B350 Tomahawk
Ekran kartı: ASUS GTX1060 6 GB
RAM: 16 GB 3000MHz Corsair LPX
PSU: Corsair VS450
HDD: WD 1TB 7200 RPM
SSD: Samsung 860 Evo 256 GB

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı