HDD Durup Tekrar Çalışıyor

Makaleler
5
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarımcısı
Selamlar, Samsung'un ST500DM005 HD502HJ model 500GB'lık sabit diskini kullanmaktayım. Biraz eski bir cihaz farkındayım ancak 2-3 gün öncesine kadar hiçbir problem yoktu. Cihaz üzerindeki kurulu oyunlarımı oynarken HDD kendiliğinden bağlantıyı koparıyor, bağlantıyı koparmaktan kastım çıkıyor. Sanki kablosunu 1 saniyeliğine çıkarıp tekrar takmışım gibi oluyor. Tekrar çalışmaya başladığında ise sanki yeni takmışım gibi hemen karşıma çıkıyor, bu durum yaşanırken oynadığım oyun kapanıp "file not found" tarzı hata veriyor haliyle.

CrystalDiskInfo bu disk için sağlığın "İyi" olduğunu söylüyor ancak durum hiç de iyi değil. Sanırım vaadini dolduruyor disk herhangi bir çözümü var mıdır? HDTune ile bad sector taraması yaptığımda cihaz tertemiz çıktı, bad sectorluk bir durum yok yani. Ek olarak 4 farklı SATA kablosu, 2 farklı SATA Power kablosuyla denedim cihazı bağlamayı ancak sonuç hiçbir şekilde değişmedi.

Güç ayarların dan süresini 0 yap. Orayı bir kontrol et.

O ayarın farkındayım dostum, o disk kullanılmadığı zaman devreye giren bir ayar benim sorunum öyle değil. Disk kullanılıyorken yapıyor bu sorunu, kullanılmıyorken pek yaptığını görmedim. Özellikle disk içerisindeki dosyaları başka diske yedeklemeyi denediğimde çok yapıyor, her %3 ilerlemede bir çıkıyor, 10GB'lık dosyayı 1 saatte atıyorum bu nedenle

Motor üzerindeki rulmanda bir problem olabilir veya devre kartında bir arıza söz konusu olabilir çözümü nedir, ne değildir bilemiyorum. Ama önemli dosyalarınız varsa yedeklemekte fayda var.

Motor üzerindeki rulmanda bir problem olabilir veya devre kartında bir arıza söz konusu olabilir çözümü nedir, ne değildir bilemiyorum. Ama önemli dosyalarınız varsa yedeklemekte fayda var.

Keşke yedekleme işlemini yaptırsa, dosya kopyalarken sürekli olarak çıkıyor. Oyun oynarken falan yine gecikmeli olarak yapıyordu, bi' 10 dakika falan oynayabiliyordum ancak dosya kopyalarken hiç beklemiyor sanırım hepsini tekrar indirmem gerekicek

PSU kaynaklı bir sorun olabilir. Farklı bir PSU ile deneme şansınız varsa deneyin. Sata ve güç kablosunu kontrol edin. Gerekirse değiştirin. Sorun devam ederse diskin işi bitmiş demektir. Verilerinizi kurtarıp yeni bir depolama satın alın. Aynı sorunu Seagate disk ile yaşadım ve en sonunda servise verdim.

Dostum konu içerisinde belirttim zaten, 4 farklı SATA, 2 farklı SATA Power kablosuyla denedim ancak sorun hiçbirinde değişmedi. HDD'in işi bitmiş sanırım.

HDD'in "Health" sekmesi altındaki sonucu şu şekilde, sadece tek bir şey "dikkat" durumunda gerisi tamam gözüküyor:

Düzeltme: Resimde "Interface CRC Error Count"un üstüne tıklamadığım için ayrıntıları göstermemiş alt kısımda ancak şu şekilde yazıyor:

Number of interface communication errors: 3506 There were communication errors. This may be caused by a damaged cable.

Sizin HDD disk atmak üzere. İçindekileri yedeklemenizi öneririm. Konvansiyonel HDD teknolojisinde disk atmanın iki temel nedeni var. Ya disk okuyucu iğneler okuma görevini yerine getiremez ya da elektronik devrelerin olduğu kart arıza verir.

Disk atmış bir HDD tamir edilmesi oldukça masraflıdır. Sizin yapacağınız aynı seri nolu bir başka diskin önce kartını sonra diskini takıp denemenizdir. Arızanınn nerde olduğu böylece anlaşılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…