- Makaleler
- 5
Daha fazla
- Meslek
- Web Tasarımcısı
Selamlar, Samsung'un ST500DM005 HD502HJ model 500GB'lık sabit diskini kullanmaktayım. Biraz eski bir cihaz farkındayım ancak 2-3 gün öncesine kadar hiçbir problem yoktu. Cihaz üzerindeki kurulu oyunlarımı oynarken HDD kendiliğinden bağlantıyı koparıyor, bağlantıyı koparmaktan kastım çıkıyor. Sanki kablosunu 1 saniyeliğine çıkarıp tekrar takmışım gibi oluyor. Tekrar çalışmaya başladığında ise sanki yeni takmışım gibi hemen karşıma çıkıyor, bu durum yaşanırken oynadığım oyun kapanıp "file not found" tarzı hata veriyor haliyle.
CrystalDiskInfo bu disk için sağlığın "İyi" olduğunu söylüyor ancak durum hiç de iyi değil. Sanırım vaadini dolduruyor disk herhangi bir çözümü var mıdır? HDTune ile bad sector taraması yaptığımda cihaz tertemiz çıktı, bad sectorluk bir durum yok yani. Ek olarak 4 farklı SATA kablosu, 2 farklı SATA Power kablosuyla denedim cihazı bağlamayı ancak sonuç hiçbir şekilde değişmedi.
CrystalDiskInfo bu disk için sağlığın "İyi" olduğunu söylüyor ancak durum hiç de iyi değil. Sanırım vaadini dolduruyor disk herhangi bir çözümü var mıdır? HDTune ile bad sector taraması yaptığımda cihaz tertemiz çıktı, bad sectorluk bir durum yok yani. Ek olarak 4 farklı SATA kablosu, 2 farklı SATA Power kablosuyla denedim cihazı bağlamayı ancak sonuç hiçbir şekilde değişmedi.