Merhaba arkadaşlar.
Pentium e2160 olan işlemcimi Pentium e6700'e yükselttim. Montajı tamamladıktan sonra bilgisayarı açtım ve Windows yükleme ekranından sonra bir hata koduyla karşılaştım bilgisayar kendine sürekli reset atıyor ve PC açılmıyordu. Eski HDD'yi (WD 160gb 5400rpm) taktığımda sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Daha önce format attığım iso dosyasıyla tekrar format atmak istedim USB'ye yazdım ve boot ettim. Windows logosunda bekledikten sonra yükleme ekranı gelmeden bilgisayar kendi kendine reset attı. Farklı USB ile, farklı iso dosyası ile, farklı USB girişi, farklı USB yazma programı, farklı HDD vs. her şeyi denedim bir sonuç alamadım. 2 HDD'yi takıp istediğim HDD'yi direk Windows ile biçimlendirdim ardından WinToHDD ile Windows'u kurdum işe yaramadı. Kısacası aklıma gelebilecek her şeyi denedim yine bir sonuç alamadım. İşlemci değiştirmeden kısa bir zaman önce aynı iso dosyası ve diğer aynı bileşenleri, dosyaları kullanarak format attığım için HDD'lerde sorun olduğunu pek düşünmüyorum. Hata kodunu yakalayıp bulmaya çalışıyorum fakat çok ani şekilde geçtiği için onu da göremiyorum. Gidip formata 30-40 lira gibi bir fiyat bayılmak da istemiyorum.
Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. İyi sosyaller.