HDD formatlandıktan sonra Windows nasıl kurulur?

yigityegin

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, elimde bir HDD var. İçinde ne var ne yok Windows'u bile silmek istiyorum. Ama formattan sonra tekrar Windows kurmamam gerek. Nasıl yapabilirim?

2 diskim var. 1 SSD, 1 HDD. İkisini birlikte takarsam kendi kendine HDD açılıyor. Eğer HDD'yi sıfırlarsam sorun çözülür diye düşündüm.

Teşekkürler.

BIOS ayarlarından boot kısmına gelin orada HDD'yi aşağı çekin.

Formatada gerek kalmaz direk Windows'tan isterseniz formatlarsınız.

2 diskim var. 1 SSD, 1 HDD. 2sini birlikte takarsam kendi kendine HDD açılıyor. Eğer HDD'yi sıfırlarsam sorun çözülür diye düşündüm.
Ben sandım ki verileri kurtarılamaz hale getirmek istiyorsunuz.

Windows'da hazır gelen bir program var. Adı "sabit disk bla bla...", arama kısmına yazıp bulabilirsiniz. O programdan kullanmayacağınız diskin bölümlerini silin. Diskler liste kalinde gözükür ve disk solda bölümleri sağda olur.

Sonra diski düz kullanabilmek için boş siyah alana sağ tıklayıp basit birim oluşturup NTFS biçiminde formatlayın.

Ben sandım ki verileri kurtarılamaz hale getirmek istiyorsunuz.

Windows'ta hazır gelen bir program var. Adı "sabit disk bla bla...", arama kısmına yazıp bulabilirsiniz. O programdan kullanmayacağınız diskin bölümlerini silin. Diskler liste kalinde gözükür ve disk solda bölümleri sağda olur.

Sonra diski düz kullanabilmek için boş siyah alana sağ tıklayıp basit birim oluşturup NTFS biçiminde formatlayın.

Hocam adam diyor ki HDD takılıyken SSD'deki Windows yerine HDD'deki Windows açılıyor.

Hocam adam diyor ki HDD takılıyken SSD'deki Windows yerine HDD'deki Windows açılıyor.
EFI bölümü ve MBR kaydı silineceğinden dolayı tarif ettiğim işlemden sonra disk önyüklenebilir olmayacağından BIOS veya UEFI bu diskten başlatmayacak.

Sizin dediğiniz de uygun, önyükleme sırası da değiştirilebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı