HDD fps düşüklüğüne sebep olur mu?

Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Psikolog
Profil Kapağı
1524498912
Arkadaşlar imzamdaki sisteme sahibim fakat sistemi denemek için far cry 3 yükledim, high ayarlarda aldığım en yüksek fps 50 hem de çözünürlüğüm 1360x768 olmasına rağmen.

Aklıma hemen harddiskim geldi. 7200 rpm Samsung harddiskim var fakat en az 6 yıllık.

Önerisi olan arkadaşların fikirlerini duymaktan mutluluk duyarım. Şimdiden teşekkürler

Sabit disk hiç bir şekilde kare değerini arttırmaz azaltmaz. Sadece oyun yükleme süreleri windows boot süresini değiştirir. Yani SSD aldığınız zaman 50 fps 60 fps olmayacak veya başka bir 7200 rpm sabit disk aldığınız zaman fps artmayacak. 4 gb belleğe sahipsin onu 8 yapman daha iyi olacak. Aynı modelden bir tane daha alarak hem çift kanal çalıştırırsın hem de daha iyi verim alırsın. Çünkü 750 Ti ile 720 p çözünürlükte 50 fps az gibi geldi bana.

HDD fps düşüklüğü yapar,şöyle yapar; mesela oyun oynarken HDD kullanımı %100 e yaklaşıyorsa bu demektir ki oyun işlemek üzere çok veri kullanıyor ve HDD bu hıza yetişemiyor, sonucunda da HDD tabanlı kasmalar oluyor. Bunun en güzel örnekleri Need For Speed oyunlarında olur, çok hızlı gidince HDD yeterli veriyi işlemciye ve ram'a iletemez ve textureler geç yüklenir.

Hatta stabilitesi bozuk eski HDD'ler anlık takılmalara sebep olabilir.

Fps ye etkisi olmaz, kaba tabirle oyun içi (Loading...) sürelerini kısaltır.

Bubecim burada şahsi olarak tecrübe ettiğim olayları anlatıyorum. Boş laf değil bunlar.

Mesela windows arkada 50 gblik bir dosya kopyalasın. Bu olayı simüle edin, kopyalama başlayınca oyuna girin. Fps droplarını göreceksiniz. Bu arada işlemciniz iyi olmalı ki bu olayın işlemci kaynaklı olmadığını saptayabilin.

CS:GO`da da beklediğim fpsyi alamıyorum o yüzden RAM ile ilgili olduğunu sanmıyorum.

G4400 ve Gtx 960 videoları vardı çok yüksek fpsler alınıyor. O yüzden harddiskden kaynaklanan bir problem olduğunu düşünüyorum.

Afterburner ile oyun esnasında sistem değerlerini kontrol edin. Onlarda bir anormallik yoksa diğer ihtimaller düşünülebilir.

İ7 4770 ve r9 290 ile stabil 260 fps üstü oynuyorum. Oyun ayarlarını da iyi bir kontrol edin derim çünkü bu hdd kaynaklı olsa anlık düşüşler olur.

En düşük ayarlar ve 1360x768 çözünürlükte fpsnin 80e bile düştüğü oluyor. Afterburner da hiçbir problem gözükmüyor. Bir ara Hdtune ile baktığımda kablo da bir problem olduğunu görmüştüm. Öyle bir hata kodu almıştım ama değiştirdim kabloyu yine aynı hatayı alıyorum.

Harddiskin SATA 2 olmasından kaynaklı bir problem olduğunu da düşünmüyorum.

O program iyi lakin bazen böyle hatalar verebiliyor. Benim diskim için de benzeri hatalar veriyordu. Diski biraz temizleyince hız düzeldi ama baksam yine aynı hata yazıyordur. Fotoğraf atarsanız bu işin müdavimleri bir bakarlar.

CS GO 'yu 7200Rpm 'lik harddiskten oynuyordum bizzat denemek için C sürücüsüne oyunu taşıdım. (120Gb Kingston V300 450/450) Kesinlikle loading sürelerinde bi değişim oldu bunu hissediyorsunuz zaten ancak 150+ aldığım fps'de hiçbir değişiklik olmadı. Sizin söylediklerinize yanlış demiyorum, bunlar da benim deneyimlerim.
EDİT: SSD'ye kurulu tek oyunum CS:GO bu arada. Halen daha ordan oynarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…