HDD görünmüyor

Bende sıfır almıştım, nasıl olmuşsa dosya sistemi bozulmuş, servis düzeltti, su an kullanıyorum. Uğraşma servise götür.

Sistemde çalışan SSD'yi diğer portlara takın. Eğer sorunsuz çalışıyorsa portlar sağlamdır.

Diğer portları denedim ancak sonuç hala aynı BIOS'tan ek bir ayar yapmam gerkiyor mu? Çünkü ben BIOS'a dokunmadan direkt başlattım sistemi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır BIOS'tan bir ayar yapmanıza gerek yok.

Anladım teşekkürler yarın bir götürüp test ettirmem lazım o zaman, daha önce bir tane daha HDD'yi bu sorundan iade etmek zorunda kaldım, sorunun HDD'lerde değil o kırmızı kabloda olduğunu düşünüyorum.

Diğer portları denedim ancak sonuç hâlâ aynı. BIOS'tan ek bir ayar yapmam gerekiyor mu? Çünkü ben BIOS'a dokunmadan direkt başlattım sistemi.
Hayır, BIOS'tan ek bir ayar yapmanıza gerek yok.

Farklı kablolarla durum aynı, farklı girişlerle durum aynı ise HDD'nin sorunlu olduğunu söyleyebiliriz.

Kırmızı kablo dediğiniz SATA veri kablosuysa yenisini alıp deneyin isterseniz. Çok ucuzdur. En fazla 5-10 TL. Fakat bence disk arızalı. Siz yine de diğer ihtimalleri deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…