HDD içindeki verileri alma

joulneyder

Hectopat
Daha fazla  
C ve D olarak ikiye ayırdığım 1 TB'lik bir HDD'm var C kısmına Windows 10 yüklü. Bunun içindeki verileri almak istiyorum. HDD bozuk değil fakat güvenli modda başlattıktan sonraki parolayı bilemediğim için ( ne denediysem olmadı güvenli modu kapatmak için bile şifremi istiyor ) formatla yeniden kurmam lazım fakat HDD'nin D kısmında dosyalarım var onları öncesinde almam lazım. HDD'yi alıp diğer bilgisayarıma takmayı düşündüm fakat diğer PC de o HDD'yi tanımlamak için biçimlendir yapmam gerekir diye düşündüm zaten bunu yaparsam bütün bilgiler silinir. Diğer PC'ye taktığımda biçimlendir yapmadan içindeki verilere ulaşmanın bir yolu var mıdır veya bu verileri almanın herhangi bir yolu?

Son düzenleyen: Moderatör:
C ve D olarak ikiye ayırdığım 1 TB'lik bir HDD'm var C kısmına Windows 10 yüklü. Bunun içindeki verileri almak istiyorum. HDD bozuk değil fakat güvenli modda başlattıktan sonraki parolayı bilemediğim için ( ne denediysem olmadı güvenli modu kapatmak için bile şifremi istiyor ) formatla yeniden kurmam lazım fakat HDD'nin D kısmında dosyalarım var onları öncesinde almam lazım. HDD'yi alıp diğer bilgisayarıma takmayı düşündüm fakat diğer PC de o HDD'yi tanımlamak için biçimlendir yapmam gerekir diye düşündüm zaten bunu yaparsam bütün bilgiler silinir. Diğer PC'ye taktığımda biçimlendir yapmadan içindeki verilere ulaşmanın bir yolu var mıdır veya bu verileri almanın herhangi bir yolu?

C'ye format atacağın için D'deki verilerin silinemeyecek. Ayrıca temiz kurulum yaparken "dosyalarımı koru" seçeneğine basarsan C'deki verilerde silinmez.
Diski ikiye ayırdığın için format atarken komple diski sıfırlayacak diye düşünme. Format esnasında sana soracak nereyi formatlamak istediğini veya Windows'u nereye kurmak istediğini.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı