HDD içindeki Windows nasıl silinir?

elmaliturta88

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Daha fazla  
Benim şimdi bir adet bilgisayara takılı SSD'im var ve içinde Windows kurulu. Bir tane de kabloları sökük eski içinde W7 olan bir hard disk var. Ben bu hard diski yedek olarak kullanmak istiyorum ama içindeki Windows'u nasıl sileceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim şimdi bir adet bilgisayara takılı SSD'im var ve içinde Windows kurulu. Bir tane de kabloları sökük eski içinde W7 olan bir hard disk var. Ben bu hard diski yedek olarak kullanmak istiyorum ama içindeki Windows'u nasıl sileceğim?
HDD'yi tak, SSD'deki işletim sistemin açılır, içinden alacaklarını alıp formatlarsın.

Sisteme takın. Diski biçimlendirin. Daha olmadı format diskinden başlatın sistemi ve oradan silin.

Ben format atmayı vs. bilmiyorum daha kolay ve basit yöntemi yok mu?
Tabi istersen güçlü bir mıknatısı HDD'nin altında ve üstüne gezdirirsin, çok basit bir yöntemdir. Tabi bir hamamböceği için atom bombası atmak gibidir ve HDD'nin sonrasında ne kadar çalışacağı meçhuldür. Yani çok önerilmez eve NSA/FBI/CIA/MOSSAD/FSB/MİT baskın yapmadığı sürece.

Bunlar bir yana, gayet kolay, yapabilirsin. HDD'yi tak, bilgisayarı aç, klasörler/bilgisayarım kısmında eskiyi bul, sağ tıkla, format/biçimlendir'e tıkla yeterli. Windows 7+ üstü kullanıyorsan NTFS kullanabilirsin sorarsa biçimlendirme tipi olarak.

1718187583748.png

Tabii istersen güçlü bir mıknatısı HDD'nin altında ve üstüne gezdirirsin, çok basit bir yöntemdir. Tabii bir hamamböceği için atom bombası atmak gibidir ve HDD'nin sonrasında ne kadar çalışacağı meçhuldür.

Bunlar bir yana, gayet kolay, yapabilirsin. HDD'yi tak, bilgisayarı aç, klasörler/bilgisayarım kısmında eskiyi bul, sağ tıkla, format/biçimlendir'e tıkla yeterli. Windows 7+ üstü kullanıyorsan NTFS kullanabilirsin sorarsa biçimlendirme tipi olarak.

Eki Görüntüle 2220361

Hocam HDD içinde Windows 7 kurulu ben onu nasıl sileceğim diyorum.
Taktıgımda ne olacak hem Windows 10 hem Windows 7mi çalışacak bilgisayarda

Hocam HDD içinde Windows 7 kurulu ben onu nasıl sileceğim diyorum.
Taktıgımda ne olacak hem Windows 10 hem Windows 7mi çalışacak bilgisayarda
Formatladığında her şeyi siler.

Sadece windows klasörünü de silebilirsin ama format daha iyidir. O yüzden gereken şeyleri başka yere yedekleyip format atabilirsin.

Formatladığında her şeyi siler.

Sadece Windows klasörünü de silebilirsin ama format daha iyidir. O yüzden gereken şeyleri başka yere yedekleyip format atabilirsin.

Hocam şimdi dediklerinizden bir şey anlamadım. Benim şu soruma cevap verirseniz sevinirim.
Benim bilgisayarımda aktif olarak 240GB SSD ve içinde Windows 10 kurulu.

Bilgisayarın kasasının içinde kabloları sökük 140GB içinde Windows 7 olan bir HDD bulunuyor
Bu HDD'nin içindeki Windows 7'yi silip yedek olarak kullanmak istiyorum.
Kablolarını takınca ne olacak ve performansı etkiler mi?
HDD'nin içindekiler silinsin umurumda degil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı