HDD ilk açılışta yavaş çalışıyor

Alper Güngör

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600x, Gainward 2060 ghost oc, GSkill TridentZ RGB 8X2 3200mhz, MSI A320m-a pro, Jamesdonkey 240gb sata SSD, WD 1TB 7200RPM
Başlıkta demek istediğim bilgisayar açıldığında yavaş çalışması değil 120GB SSD ve 2 tane 500GB HDD kullanıyorum oyunların hepsi HDD'lerde örneğin CS:GO'da maç bulduğunda en son ben giriyorum çok uzun sürüyor girmesi ama 2. maçta ve sonrasında çok hızlı giriyor normal mi disk sağlığı %98 gözüküyor ve test ettiğimde 112mb/s okuma 102mb/s yazma çıktı. HDD'lerin yavaş olduğunu bilirim ama diğer 500GB diski 5 yıldır kullanıyorum ve sanki bu güne kadar böyle değildi gibi.

Bilgisayarın açıldığında açılan programları kapat Görev Yöneticisi'nden hızlanır bir nebze.

Ayrıca Advanced System Care indirirsen orada temizleme ayarı var biraz daha rahatlatacaktır.

Hocam ilk harita açılırken verileri RAM'e yazar bundan dolayı uzun sürer. İkinci açılışta ise HDD içindeki önbellek sayesinde biraz önce okuduğu verileri daha hızlı okur. Bu sayede 2. seferde daha hızlı oyuna girersiniz.

Hocam ilk harita açılırken verileri RAM'e yazar bundan dolayı uzun sürer. İkinci açılışta ise HDD içindeki önbellek sayesinde biraz önce okuduğu verileri daha hızlı okur. Bu sayede 2. seferde daha hızlı oyuna girersiniz.

Oyunu SSD'ye taşırsam düzelir mi?

8x2 RAM kullanıyorum ama biri G.Skill Ripjaws 3000MHz diğeri G.Skill Trident Z RGB 3200MHz ben 2933MHz de kullanıyorum. Ondan dolayı olmaz değil mi?

Oyunu SSD'ye taşırsam düzelir mi?

8x2 RAM kullanıyorum ama biri G.Skill Ripjaws 3000MHz diğeri G.Skill Trident Z RGB 3200MHz ben 2933MHz de kullanıyorum. Ondan dolayı olmaz değil mi?
SSD'de olsa daha hızlı olur tabii ki. RAM'lerden olduğunu sanmıyorum.

SSD'de olsa daha hızlı olur tabii ki. RAM'lerden olduğunu sanmıyorum.

Şimdi süre tuttum Dust 2'nin ilk açılışı 1 dakika 5 saniye 2. açılışı 14 saniye sürdü.

SSD'ye attıktan sonra mı 1 dakika 5 saniye sürdü?

Yok HDD'deyken SSD'ye attım ilk açılış 25 saniye 2. açılış 10 saniye sürüyor sistem yeniden başlasa bile önbelleğin silinmesini istemiyorum var mı böyle bir şey.

Yok HDD'deyken SSD'ye attım ilk açılış 25 saniye 2. açılış 10 saniye sürüyor sistem yeniden başlasa bile önbelleğin silinmesini istemiyorum var mı böyle bir şey.
Hocam mümkün değil maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı