HDD ısınması oyunları etkiler mi ?

yusuforuk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim problemim hdd çok ısınıyor. Bunların yanında işlemci ve ekran kartıda tabi. Ben metin 2 oynuyorum ama çok kasıyor. İşlemcim de yetiyor diğer özelliklerimde. Ama hala kasıyor. Sebebi hdd nin çok ısınması olabilir mi ? İşlemci ve ekran kartına termal macun sürsem düzelir mi ? Yoksa kesinlikle hdd değiştirmem mi gerekiyor ? Recep abi nolur yardım edin. Bilgisayarcıya soruyorum para kazanmak için başka şeyler söylüyor.
Sistem Özelliklerim
  • İşlemci : Pentium 4
  • Ekran kartı : Amd radeon hd 6570
  • Ram : 3 Gb

Mesajlarınızı bekliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim 5 yıllık 500 GB harddisk im var. Hala şuanki bilgisayarımdaki çoğu oyunu ona kuruyorum ve saatlerce oynasam dahi kasma sorunuyla karşılaşmadım. Hdd ısınmasından kaynaklı birşey değildir. İşlemci, hdd, ekran kartı ısınmamışken oyuna girip kasıp kasmadığını gözlemle. Oynadıktan bir süre sonra kasmaya başlıyorsa işlemcidendir diye düşünüyorum. Harddiskten olma ihtimali de olabilir, yanlış bilgi vermek istemem. Ben sadece benim de sahip olduğum harddisk i örnek vererek anlatmaya çalıştım.

İşlemci 80 derece oluyor yükte ama stok fan var onda. Ekran kartı yeni fan aldım yükte 57 derece.
İşlemciniz biraz fazla ısınıyor. Yaz aylarında bile o işlemcinin max 60-70 olması gerekiyor. Bütçe verirseniz uygun fiyatlı bir soğutucu önerebilirim. Ayrı yeten termal macun sürdünüz mü?

Termal macun sürüldü. 25-30 liralık olsa yeter.
Şimdi hatırladım da pentium 4 için stok fan oldukça yeterli. Kasanızın içininin fotoğrafını çekip yollar mısınız? Hava sirkülasyonu kötü ise ısınması normal. Eğer sirkülasyon kötü ise soğutucuyu bırakıp onu düzeltmeye çalışmalıyız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı