HDD kafa değişimi

estaeuro

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar birkaç yıl önce düşme veya ısıdan kaynaklı olarak seagate 500 gb harici harddiskim arızalandı ve içinde çok önemli veri birikimlerim bulunduğu için belki ileride kurtarabilirim düşüncesiyle saklıyorum. Ne yazık ki kafa sürtmesi sesi geldiği ve pc ye takıldığında erişilemez disk olarak göründüğü için yazılımsal olarak kurtarılamayacağını öğrendim. Fiziksel tamir (okuyucu kafa değişimi-disk değişimi) yapan şirketlerin de haddinden fazla uçuk fiyatlar vermesi nedeniyle çareyi, forumun engin tecrübesiyle, kendi becerilerimizi kullanıp bu sorunu çözebilmeyi umduğum bu konuyu açmakta buldum.

Bu forumda bile o dediğin işlemi yapan birini bulman çok zor. HDD'nin kartını değiştirip kullananlar çıkabilir, ancak burada plaka değişimi yapan biri olduğunu sanmıyorum. Kendi odanda yaparsan plaka ve okuma/yazma kafaları aralarına toz gireceği için sağlıklı bir sonuç alacağını sanmıyorum.

Tunç cevap için sağ ol. En azından başarısızlıkla sonuçlanan bir deneme yapan veya pratik bir tecrübe edinen çıkar mı acaba düşüncesi hala beni meşgul ediyor. En son fikir olarak bizzat bu riske kedim girip sonuçlarını da ilerleyen günlerde buran paylaşabilirim.

Şansını biraz daha artırmak istersen banyo gibi daha az toz tutan eşyaların olduğu bir yerde denemeni öneririm. Eline eldiven de giymeyi unutmamalısın, parmaklarınla plakalara değersen cildinin yağı üzerinde kalır. İnce steril eldiven işini görür sanırım.

Deneyiminin sonucunu merak ediyorum, bizimle paylaşırsan sevinirim.

Babamın harici Seagate Hard Disk'i bozulduğunda İstanbul'daki veri kurtarma merkezine götürmüştü. Fiyat biraz tuzlu oluyor ama verilerin kurtuluyor. Aksi takdirde hard diskine zarar verebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan iş seyahatinde olduğum için önümüzdeki hafta sonu bu çalışmayı yapmayı düşünüyorum. Bu arada konuyla ilgili yararlı fikir beyan etmek isteyen arkadaşlar olursa sevindirici olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
bende aynı dertten müzdaribim harddisk kafasını değiştirmek mümkün değil mi ? değiştirirsek çalışmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…