HDD Kapatıp-Açma Nasıl Yapılır?

ahmetk712

Hectopat
Laptopta ki 2.disk olan HDD gereksiz titreme ve takılma yapıyor. Ayrıca pil ömrüne de zararlı.
Ben sadece lazım olduğunda açıp, geri kalan zamanda tamamen kapanmasını istiyorum ama sürekli çalışıyor. Nasıl kapatabilirim? Windows sabit diski kapatmak için süre olayını lütfen önermeyin. O iyice sorun çıkartıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne diyeceğimi şaşırdım.

Fiziksel olarak laptopa bağlı olan HDD'yi komple kapatamazsınız. Arada sırada kullandığınız o HDD'yi bilgisayardan ayırıp HDD kutusu ile taşınabilir olarak kullanabilirsiniz. İstediğiniz zaman USB ile bilgisayara bağlarsınız.

Aygıt yöneticisi ile devre dışı bırakmayı dene istersen olur diye tahmin ediyorum.

Aygıt yöneticisinden sorun yaşadığınız HDD devre dışı birakilarak sonuca ulaşılır. Devre dışı durumundayken HDD içeriğine ulaşamazsınız, tekrar aktif ederek devam edersiniz.

Güç ayarlarından yapınca bilgisayarı uykuya alacağımda yarım saat bekletiyor geri açılması bi okadar. Kapatırkende aynı kapanırken devreye girip dakikalarca bekliyor. Aygıt yöneticisi olayı zaten hiç olmuyor. Sadece gözükmüyor disk. Sürekli çalışmaya devam ediyor. Birde disk 6-7 yıllık samsung-seagete 640 gb lık model. Hd tune da calibration retry count uyarısı veriyor. Hemde 450 kez. Artık miyadı dolmuş mu ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…