HDD kargoda neden bozulabilir?

VValtieL

Kilopat
Merhaba. Sarı site üzerinden kullandığım 1 TB HDD Param Güvende ile satmıştım fakat alıcı aynı gün ürüne iade oluşturdu ve ben alıcının ürünü çalmasından şüphelendim çünkü bu tarz yöntemlerle ürünü değiştirip farklı bir ürün iade ediyorlardı. Alıcıya neden iade ettiğini yazdım ve bozuk olduğunu söyledi ancak ben ürünü kasadan söküp göndermiştim yani çalışıyordu. Alıcıyla tartışmaya başladık ve ürünü iade etti. HDD kontrol ettim ve benimdi ancak çalışmıyordu. Ya kargo ile giderken soğuktan veya başka şeylerden dolayı bozulmuş ya da alıcı bir şey yapmış çünkü elime hafif gibi geldi ürün. Sizce neden bozulmuş olabilir?

İçinden bir şey çalacağını zannetmiyorum çünkü hiçbir şeyi açılmamış.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD içerisinde diskler bulunur. Bu sebeple titreşimde kırılabilir, hasar alabilirler.

Keza yine bu diskler dönmesi ve kafa benzeri yapının üzerine gelip ilgili bölümü dokunup veri okuması işe gerçekleşir.

HDD'ler hassas parçalardır ve sallanma gibi durumlardan çabucak etkilenebilirler. Belki de düşürülmüştür, kargocular çatır çutur fırlatmıştır. Kırılır diye ibraz etmediysen hakkın da olmaz.

Geçmiş olsun. Sisteme taktığınızda ne hatası alıyorsunuz ? Dönüyor mu içi ? Uğultu mu var ? Tık tık ses mi geliyor ?

@VValtieL İşaretli bölgede hafif bir oksikletme oluşmuş gibi. Kargo sürecinde nemli veya hava ısısından kaynaklı buradaki sorunu tetiklemiş olabilir. Defter silgisi ile burayı temizleyip tekrar çalıştırmayı denermisiniz.

Dosya Ekleri

• downloadfile.jpg
    360 KB · Görüntüleme: 33
Hayır hiçbir ses yok. Elektrik almıyor sanırım.

İşe yaramadı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…