HDD Kart Değişimi Hakkında

• Konuyu başlatan Cem Güney Demirel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 6.509
C

Cem Güney Demirel

Ziyaretçi
HDD kart değişimi yapılırken aynı model HDD kartının olması gerek diye biliyorum fakat bugün bir arkadaşım buna ek olarak ''aynı hafızada kart olması gerek çünkü çipleri farklı oluyor'' dedi, bu doğru mudur? Yani 1 TB'lık HDD kartı değişecekse yine aynı model ve 1 TB'lık HDD kartı mı takılmalı?

Size söyle bir açıklama yapmak istiyorum. A marka HARDDISK Step Motoru için 3,9 Volt ön görmüş.
B marka HARDDISK Step Motor için 2,7 Volt ön görmüş. Yani burada bir uyumsuzluk söz konusu olacaktır. Bu verdiğim kısa bir örnekti. Veri aktarımında da aynı olay söz konusu olacaktır. Şimdi ciplerdeki sinyal oranda önemlidir. Eğer kart ve model olarak uyuyorsa değiştirin derim. Ama sakın farklı model olmasın. Sağlam motor da yanmasın.

Ekleme: İnşallah doğru anlamışımdır.

Farklı marka değil demek istediğim. Mesela Samsung HD105SI 1 TB HDD kartını değiştireceğim, ben buna sadece Samsung HD105SI 1 TB HDD kartı mı takabilirim? Yoksa Samsung HD105SI 750 GB HDD kartı da takabilir miyim? Yani arkadaşımın dediğine göre 1 TB olan kartın çipiyle 750 (veya +/-) GB olan kartın çipi farklı olduğundan çalışmayabilirmiş.

Farklı marka değil demek istediğim. Mesela Samsung HD105SI 1 TB HDD kartını değiştireceğim, ben buna sadece Samsung HD105SI 1 TB HDD kartı mı takabilirim? Yoksa Samsung HD105SI 750 GB HDD kartı da takabilir miyim? Yani arkadaşımın dediğine göre 1 TB olan kartın çipiyle 750 (veya +/-) GB olan kartın çipi farklı olduğundan çalışmayabilirmiş.
1. Olarak Söylediğin model HDD boyutuna göre atanır yani O modelin zaten 750 gb olanı yok :)
2. Olarak Eğer Modeller aynı ama boyutlar farklı ise Gb cinsinden Zaten PCB şekli değişecektir yani uymayacaktır fiziksel olarak.
Sonuç olarak ise Aynı model PCB bulmanız gerekir.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı