HDD kullanılabilir alan küçüldü

sKostur

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar SSD üzerinde kurulu sistemin yedeğini almak için HDD'mi iki bölüm haline getirmek istedim. Disk yönetiminden küçültme yaparken çok bekletti ama olmadı ve ben de kapattım disk yönetimini. Şimdi ise 500GB HDD tam da küçültmeye çalıştığım gibi 269GB görünüyor. Ne yapabiliriz?

şuan format atamam. mümkün değil başka bir yol yoksa mecbur deneriz ama

Diski biçimlendirmeyi deneyin.

Windows + r tuşlarına basın.

Çıkan pencereye "%temp%" yazın.

Çıkan çöpleri silin.

Bilgisayar yönetimine dirin orada Depolama kısmına geldiğinizde, sizde görünmeyen kısmı göreceksiniz onun üzerine gelip harf belirtin yada görünmeyen kısım biçimlendirilmemiş olabilir önceden sizden biçimlendirmenizi isteyebilir. Biçimlendirin harf verin daha sonra diskler bölümünde görünecektir.

Arkadaşlar durum bu. Yani çok saçma ama altta 465GB diyor üstte 269GB.

Dosya Ekleri

• Screen Shot 3.01.2022 at 19.04.png
    28,7 KB · Görüntüleme: 46
486 MB ayrılmamış yazan yeri aktif hale getirmeniz lazım. Üzerine gelip sağ tıklarsan biçimlendirin yada harf atayın diye bir şey çıkması lazım bu şekilde aktif edebilirsin. Silinme yada kaybolma gibi bir durum yok yani.

kaybolan alan 486mb değil yalnız 269gb kadardı. ben zaten en son formatladım çözdüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…