HDD Kullanılabilir GB'yi Arttırma

kudeuun

Hectopat
Daha fazla  
Laptopa Windows 10 kurarken Technopat'ın videosundan yararlandım orada harddisk falan dediler ilk başta anlamadım sonra baktığımda harddiskin kullanılabilir GB ayarlanıyormuş. Ben de Windows'u kurmuş bulundum bu harddisk GB nasıl nasıl arttırabilirİm?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum HDD eğer 1 TB ve senin 930 GB falan yerin varsa bu çok normal. Windows 1 GB'ı 1024 MB olarak alıyor ama üreticiler 1 GB'ı 1000 MB olarak alıyorlar. Onun dışında dediğin olayı biraz açıklaman gerek. GB arttırmak derken?

pc windowsu kurarken sabit diskin kaç gb kullanalım diye bi kutucuk vardı bnde tecnhopatın vidosundan ne gördüysem aynen geçirdim oda.1tb olan diskin 438 gb kullandırdı şuan max 438gb görünyo bunu nasıl değiştirebilirm

Dosya Ekleri

• disk.png
    disk.png
    36,7 KB · Görüntüleme: 87
pc windowsu kurarken sabit diskin kaç gb kullanalım diye bi kutucuk vardı bnde tecnhopatın vidosundan ne gördüysem aynen geçirdim oda.1tb olan diskin 438 gb kullandırdı şuan max 438gb görünyo bunu nasıl değiştirebilirm
Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir kısmına gelirsen oradan diskinin büyüklüğünü değiştirebilirsin. Fakat tabi ki buradan yapacağın işlemlerde bazen windows sınır koyabiliyor. Onun dışında istediğin gibi C diskini küçültebilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı