HDD kutusu çalışmıyor

kcninja

Hectopat
Orico marka Type C HDD kutum var. Intel bilgisayarımda tüm portlarda çalışırken AMD bilgisayarımda USB 2.0 portunda çalışırken USB 3.0 portunda çalışmıyor.

Bilgisayarın portunda sıkıntı olduğunu düşünüyordum başka kablo ile denedim ve 3.0 portunda çalıştı ama disk yük altında iken her iki bilgisayarda da diğer portlar ya devre dışı kalıyor ya da doğru düzgün çalışmıyor.

Sıkıntının ne olduğunu anlayabilmiş değilim. İki ucu Type C kabloyu taktığımda hiçbir sıkıntım yok. Ama laptop Type C üzerinden şarj olduğu için şarj olurken kutuyu kullanamıyorum. Buna benzer bir şey yaşayan varsa dock veya kablo önerir misiniz? Kutunun firmware'ini güncelledim ama faydası olmadı. Yazılımsal bir sıkıntı olduğunu da düşünüyorum ama bir çözüm bulamadım.

Son düzenleme:
Çok basit, kutunun USB'si sadece 2.0 destekliyor demek. Çok dert edilecek bir şey değil.
3.1 destekliyor. Dediğim gibi başka kablo taktığımda çalıştı ama sıkıntı diğer portları bozması. Tahminim kendi kablosunda sıkıntı var başka kablo denedim 3.0'da çalışıyor ama diğer portları bozması çok kötü.

Başka Type C girişi olsa ona takacağım ama maalesef yok.

Aynı üründen var ve aynı durumu bende yaşıyorum Amd kullanıyorum, bu kutu usb 3.0 olarak eskiden çalışıyordu artık çalışmıyor. Sadece Usb 2.0 yuvasında sağlıklı çalışıyor şuan.

Sonradan alınan bu Hdd kutuların hepsi uyduruk oluyor galiba, Orico normalde bu işlere yoğunlaşmış kaliteli bir firma gibi görünüyor gibi, ama ürünleri dandik, ömrü çok az gibi.

Hitachi, Toshiba, Sony v.s gibi kaliteli firmalar piyasadan çekildikçe ortalık uyduruk çin mallarına kalıyor ne yazık ki.

Kısa devre yaparak ben sorunu çözdüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…